Rapla korvpallimeeskond.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
15. juuni 2017, 16:05

Rapla korvpallimeeskond ei lähe eurosarja ja soovib jätkata Kuusmaaga (2)

Eesti korvpallimeistrivõistlustel ajaloolise finaalikoha teeninud Rapla Avis Utilitase korvpallimeeskonnaga seoses räägiti lõppenud hooajal tasakesi ka võimalusest minna uuel hooajal eurosarja. Seda sammu siiski veel ette ei võeta.

"See jääb endiselt meie eesmärgiks, kuid aeg ei ole veel küps," ütles Rapla mänedžer Jaak Karp Õhtulehele. "See on samm, milleks peab hästi valmis olema - nii rahalises kui ka igas muus mõttes. Selleks tuleb põhjalikult valmistuda. Enne peame täitma mõni vahe-eesmärgi, mida ma praegu veel ei tahaks välja hõigata."

Põhilised rahvusvahelistes sarjades osalejad on olnud BC Kalev/Cramo ja Tartu Rock/Ülikool, proovinud on ka Rakvere Tarvas ja TLÜ/Kalev. Neist kaks viimast polnud selleks sammuks reaalselt valmis. "Oleme nende üritamistest õppinud," märkis Karp.

"Kusjuures eeloleval hooajal muutuvad rahalised tingimused kehvemaks - kui mullu toetati FIBA Europe Cupi alagrupiturniiril kodumängude läbiviimist, siis järgmise hooaja juhendist seda ei leia. Võib ju mõelda, et mis see kuus mängu ära ei ole, kuid tegelikult nõuab see olulist ressurssi. Lisaks pole teada, kas saaksime pidada kodumänge Raplas või mitte - reeglite järgi ei vasta saal nõuetele.

Mäletan, et me ei olnud tegelikult valmis ka Balti liigaks, kui sinna juba oma teisel hooajal läksime. Kuid see sari on midagi muud, ning tänu seal osalemisele oli areng kindlasti veidi kiirem," meenutas Karp.

Rapla klubi eelistab peatreenerina jätkuvalt näha Aivar Kuusmaad. Mängijate osas saabub selgus hiljem.