Julia Beljajeva Foto: LAURA OKS
Vehklemine
15. juuni 2017, 17:16

SUPER! Julia Beljajeva tõi Eestile vehklemise EMilt teise pronksi (1)

Sel kevadel suurepäraselt vehelenud Julia Beljajeva (24) jätkas Eesti rahva rõõmustamist ka täna, kui võitis Gruusia pealinnas Tbilisis toimuval EMil epee individuaalturniiril pronksmedali.

Poolfinaal sakslanna Alexandra Ndolo vastu kulges vastase taktikepi all. Sakslanna asus 1:0 juhtima ning hoidis terve matši vältel kerget eduseisu. Vaid viivuks olid tablool 4:4 viiginumbrid, kuid tollelt seisult tegi Ndolo kolm vastuseta torget.

Beljajeva vehkles terve poolfinaali kaitsva taktikaga ning jõudis kolmandal perioodil veel seisuni 12:13, ent seejärel tegi sakslanna kaks edukat torget ja sammus 15:12 võiduga elu esimesse EMi finaali. Beljajeva jaoks on tegu samuti karjääri esimese individuaalse EMi medaliga (eraldi pronksimatši pole, mõlemad poolfinaali kaotajad teenivad pronksmedali).

Küll aga võib Eestit jätkuvalt liialduseta nimetada vehklemisriigiks, sest üleeile sai meeste epee individuaalturniiril pronksise autasu kaela Nikolai Novosjolov.

Beljajeva turniir
1/2-finaal: 12:15 versus Alexandra Ndolo (Saksamaa).
1/4-finaal: 15:8 versus Ana London (Iisrael).
1/8-finaal: 15:7 versus Alexandra Ehler (Saksamaa).
1/16-finaal: 15:11 versus Irina Embrich.
1/32-finaal: 15:8 versus Vikte Azukaite (Leedu).
Alagrupiturniir: kolm võitu, kolm kaotust.

Lisaks Beljajevale käisid rajal veel kolm eestlannat: Irina Embrich, Kristina Kuusk ja Erika Kirpu. Kolmikust edukaimad olid Embrich ja Kuusk, kes jõudsid 32 tugevama sekka. Embrich kaotas seal 11:15 Beljajevale ning Kuusk vandus torgetega 10:11 alla prantslannale Auriane Mallo'le. Kirpu kaotas 1/32-finaalis 11:14 venelannale Tatjana Gudkovale.

2013. aasta maailmameister Beljajeva on sel kalendriaastal olnud individuaalselt väga edukas: veebruaris võitis ta Legnanos elu esimese MK-etapi ning märtsi lõpus pääses ta poodiumile Budapesti GPl.