Mereäärsel jalutusalal näeb ajaloolisi ja tänapäevaseid fotosid regatist. Foto: Eesti Meremuuseum
Eesti uudised
15. juuni 2017, 17:38

Välinäitus Muhu väina regatist

Admiraliteedi basseini ääres on värskelt avatud välinäitus, millega tutvustatakse ajalooliste ja tänapäevaste fotode Muhu väina regatti.

Muhu väina regatt on Eesti vanim ja suurim purjeregatt. See on purjetajatele oodatuim iga-aastane võistlus ja kokkusaamise koht. Tänavu toimub regatt juba 60. korda. Juubeliregatt toimub 7.–15. juulil 2017 algusega Haapsalust ja lõppsadamaga Riias.

Peale selle avatakse Lennusadama ekspositsioonis regati ajaloo kajastus juuli teisel nädalal – samal ajal, kui stardib ka 60. Muhu väina regatt. Meremuuseumi juhatuse liikme Urmas Dreseni sõnul on tugev seos Eesti vanima purjeregati ja Lennusadama vahel ka selles, et muuseumi püsiekspositsioonis on eksponeeritud Hai-klassi jaht – jahiklass, mis osales ka esimesel regatil 1958. aastal. Samuti saab näitusel näha esimesel regatil osalenud jahiklasside mudeleid ja üht esimest karikat. „Kuna purjetamisel on kõige olulisem faktor tuul, siis tuleb muuseumisse tuulekamber, kus külastaja saab kogeda erisuguseid tuuletugevusi,” lisas Dresen.