Kelly SildaruFoto: Martin Ahven
Talisport
15. juuni 2017, 19:33

Kelly Sildaru: vigastusest taastumine on möödunud hästi

Eesti Olümpiakomitee tunnustas täna pidulikul vastuvõtul esimesel poolaastal rahvusvahelistel tiitlivõistlustel medaleid võitnud Eesti sportlasi, teiste hulgas ka freestyle-suusatajast kahekordset juunioride maailmameistrit Kelly Sildarut.

"Tunnustust pälvida on alati hea ning nende maailmameistritiitlite nimel on kõvasti tööd tehtud ning vaeva nähtud. Vigastusest taastumine on möödunud hästi ning hetkel käib juba ettevalmistus uueks ülioluliseks olümpiahooajaks. Siinkohal tahan tänada kõiki koostööpartnereid ja pöidlahoidjaid, kelle panus selliste tiitlite saavutamises on väga suur," ütles Sildaru.

"Samuti soovin tänada Eesti Suusaliitu, kes on taganud käesoleval olümpiatsüklil kõik vajaliku, et saaksin keskenduda vaid treeningutele ning Eestit olümpiamängudel võimalikult hästi esindada. Alaliidu toetus on meile väga oluline ja oleme rahul mitmekülgse abi ja toetusega, mida sealsetelt inimestelt saanud oleme."

Kuigi Kelly osales FIS juunioride maailmameistrivõistlustel esimest korda ja seda nii renni- kui pargisõidus, õnnestus noorukesel suusapiigal mõlemal alal võtta kindel kuldmedal. Šveitsis, Crans-Montanas toimunud rennisõidu võistlusel kogus Kelly 87,3 punkti ning Itaalias Chiesa in Valmalencos võitis ta esikoha 95,33 punktiga.

Nüüd on kõigi silmad suunatud 2018. aastal Lõuna-Koreas Pyeongchangis peetavatele taliolümpiamängudele, kus Kelly on hetkeseisuga Eesti suurimaks medalilootuseks.