Liigume
16. juuni 2017, 12:44

Liikumisõpetajate suvekool andis uusi ideid laste liikumisharrastuse edendamiseks

70 liikumis- ja klassiõpetajat kogu Eestist said kokku Põltsamaal korraldatud Liikumisõpetajate Suvekoolis (LIISU), kus käsitleti 2018/2019. õppeaastast koolides rakenduva liikumisõpetusega seonduvaid teemasid. Samuti jagasid õpetajad kogemusi lapsi liikuma motiveerivate uute mänguliste harjutuste kohta, millest antakse välja ka juba neljas kogumik sarjast “Mängud ja harjutused”.

Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juht Peeter Lusmägi sõnul on LIISU koolitus eriline selle poolest, et lisaks tunnustatud lektorite esinemistele toimub õpetajate vahel ka ideevahetus. “Ideevahetuse käigus jagavad õpetajad oma kogemusi – milliseid mänge ja harjutusi on nad oma koolides ja lasteaedes ise välja mõelnud ning kasutanud. Kõik see talletatakse ka kirjalikult ning antakse välja kogumikuna, mida saavad kasutada kõik Eesti koolid,” ütles Lusmägi.

Tänavused LIISU koolitusel käsitletud teemad haakuvad 2018/2019 õppeaastast koolides rakenduva liikumisõpetusega. Selle eesmärk on, et õpilane omandab põhiteadmised ja -oskused iseseisvaks liikumisharrastuseks, saab mitmekülgsed liikumiskogemused ja on motiveeritud olema regulaarselt kehaliselt aktiivne.

Kolmapäeval ja neljapäeval Põltsamaa Ühisgümnaasiumi ruumides toimunud koolitusel said õpetajad ülevaate teiste seas sellistest liikumisvõimalustest nagu fantaasiavõimlemine, müramisest judoni, breiktantsu ABC, harjutused liiva ja hernekottidega, mänguhoos loodud mängud ja tantsud, aga ka mänguline tegevus võrkpalliga, tantsuõpetus ja laste kehahoidu arendav võimlemine tallalihastele. Samuti toimusid loengud sporditeoreetiliste teadmiste õpetamisest läbi mängu ja liikumise ning spordipsühholoogiline loeng motiveerimisest.

LIISU koolitussari, mida korraldavad Eesti Olümpiakomitee ja Ühendus Sport Kõigile, on õpetajate seas menukad. “Tunnustada tuleb õpetajate soovi end pidevalt arendada ja uusi mõtteid ning teadmisi hankida. Koolituse 70 kohta täitusid paari päevaga ning see julgustab meid koolitussarjaga kindlasti ka edaspidi jätkama,” lausus Lusmägi.

Eesti Olümpiakomitee töötab spordi katusorganisatsioonina tippspordi arendamise, noortespordi kandepinna laiendamise ja liikumisharrastuse edendamise nimel, järgides olümpiaväärtusi ja ausa mängu reegleid. EOK tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted. EOK sponsorid on PAF, Coop, ERGO, JCDecaux, Monton, Nike, Olympic Casino, Toyota Baltic ja USS Security.