Liverpooli peatreener Jürgen Klopp.Foto: AP / Scanpix
Jalgpall
16. juuni 2017, 16:24

"Minu mängijaanne oli viienda divisjoni, aju aga Bundesliga tasemel." JÜRGEN KLOPP - 50!

Eesti parimat jalgpallurit Ragnar Klavanit juhendav treener Jürgen Klopp tähistab täna 50. sünnipäeva! Selle puhul väike kimp värvika ja mitte suu peale kukkunud sakslase aastate jooksul öeldut!

Mängijakarjäärist:

"Minu mängijaanne oli viienda divisjoni, aju aga Bundesliga tasemel. Kokkuvõttes tegin karjääri teises divisjonis."

"Kui mängisin veel Mainzis, tuli mingil vihmasel laupäeval meie mängule 800 inimest. Kui me oleks ära surnud, poleks keegi seda tähelegi pannud ega matustele tulnud."

Wengerist, Mourinhost ja Fergusonist:

"Wengerile meeldib, et tema meeskonna käes on pall, ta tahab söötu mängida. Ühesõnaga, ta armastab jalgpalli. See on nagu mängiks orkester, kuid see on sõnadeta kompositsioon. Mulle meeldib heavy metal."

"Austan teda kõige eest, mis ta tegi. Kui sa pole ajakirjanik ega kohtunik, on Mourinho sinu jaoks hea inimene."

"Kas Jose Mourinho ütles, et ta on eriline, Special One? Mina olen normaalne, Normal One."

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp. Foto: AFP / Scanpix

"Mulle oli suur au rääkida Fergusoniga. Teda oli väga meeldiv kuulata, kuid vajasin 10 minutit, et hakata temast aru saama. Võimalik, et ta on ajaloo parim treener, jalgpalli John Lennon."

Müncheni Bayernist:

"Bayern tahab Barcelona kombel olla terve kümnendi jooksul edukas. Kui sul on raha, on see võimalik, ehkki sajaprotsendilist garantiid pole. Meil pole supermarket, kuid nad tahavad meie mängijaid, teades, et me ei suuda nendele nii palju maksta. See on nagu James Bondi film, ainult et kurinahkade rollis on münchenlased."

Jalgpallist ja kogemustest:

"Jalgpall on mäng, mis peab tulema südamest, mitte peast." 

"Kogemus on asi, mida ei saa osta, parem on sellest isegi mitte rääkida, seda tuleb lihtsalt kasutada. Kui sa aga kasutad kogemust ebaõigel moel, muutub see kogemus täielikuks pasaks. Kui mõtled mänguks valmistudes ainult tulemusele, siis kaotad. Pead mõtlema kvaliteetsele esitusele."

Jalgpalluritest ja üleminekutest:

"Kõik jalgpallurid püüdlevad suurklubidesse. Kui lõpuks sinna jõuavad, põrkuvad raskustega ja kiruvad: "Jama, siin on kõik teistmoodi!"

"Olin jalgpalluriks saades raudse tahtega masin. Igal mängijal võib olla häid päevi, kuid tähtis on see, kuidas sa mängid halval päeval. Sportlane peab seda oskama, ta peab võitlema. Kui mul on äärmiselt motiveeritud ja keskendunud mängija, võtan ta avasüli vastu. Kui mitte, olen mängijaga karm, kuid ainult seetõttu, et ta ei mõista, mida tähendab olla proff. Ma ei värba kunagi ühtegi mängijat seetõttu, et ta mängi9b hästi jalgpalli. Lisaks sellele vajan iseloomu."

"Ma pole treener, kes vajab Messit ja Ronaldot."

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp. Foto: AFP / Scanpix

Pikaks ajaks vigastusega välja langenud Mats Hummelsi kohta:

"Jääme teda ootama nagu hea naine ootab meest, kuni too istub vangis." 

Madridi Reali nüpeldamisest:

"Oleme nagu Robin Hood. Röövime rikkaid."

Töö alustamisest Liverpoolis:

"Mulle meeldib olukorda muuta ja aidata, kui see on võimalik. Meid ootab raske tee. Ma ei tea, keda peale minu Liverpooli juhtkond veel kaalus, kuid arvan, et mina olen suurepärane valik."

Jürgen Klopp ja Ragnar Klavan. Foto: Reuters / Scanpix

Diego Costast:

"Kui ma mängiks Costa vastu, ei saaks meist kunagi sõpru. Kui niisugune mängija on aga sinu meeskonnas, on see väga hea. Ta on sõdur. Conte näitab Chelseaga sel hooajal suurepärast tulemust, kuid mida teeks meeskond Costata?"

Wayne Rooney skandaalist:

"Praegune põlvkond on kõige professionaalsem, kusjuures mitte ainult Inglismaal, vaid üldse ajaloos. Kõik legendid, keda armastame, on joonud nii kõvasti, et näinud kuradeid, ja suitsetanud nagu ebanormaalsed, ning ikkagi olnud head jalgpallurid. Nüüd ei tee keegi enam nii. Mul pole aimu, kuhu kuulub Rooney, kuid arvan, et asi polnud nii tõsine."

Marco van Basteni ideest kaotada suluseis:

"Enamik meeskondi mängib meie vastu nagunii suluseisureeglita. Van Basten võib oga oma uue mängu välja mõelda - jalgpall ei vaja muutusi." 

Karikasarjas tehtud viigist Plymouthiga:

"Sõidame Plymouthisse. Lähen sinna esimest korda. Ma ei tea, kui palju inimesi seal elab, kuid mulle näis, et kõik selle linna elanikud seisid väikeses karistusalas."