Cristiano Ronaldo Portugali koondise treeningul.Foto: FRANCK FIFE
Jalgpall
17. juuni 2017, 11:45

Real loodab teenida vähemalt 400 miljonit

LÄHEBKI ASJAKS!? Cristiano Ronaldo koondisekaaslastele: lahkun Realist, olen otsuse langetanud! (7)

Jalgpallimaailm seisab väidetavalt ajaloo suurima ülemineku äärel. Kas Cristiano Ronaldo lahkubki Madridi Realist!? Nii väidavad mitmed Portugali ja Hispaania ajalehed, viimati ilmutas omapoolse loo Reali tegemistega hästi kursis olev Marca.

32aastane Portugali väravamasin olevat maailmajagude karikaturniiriks valmistudes koondisekaaslastele kinnitanud, et tema karjäär ei jätku Madridis. "Lahkun Madridi Realist," tsiteerib Marca Ronaldot. "Olen otsuse teinud, tagasiteed enam pole."

Esimesena kirjutas üleminekust Portugali ajaleht A Bola, kus pole tavaliselt tavaks ilmaasjata sõnu pilduda. Nende hinnangul makstakse ründaja eest 180 miljonit eurot ja võimalikeks sihtkohtadeks peetakse kas Manchester Unitedit või Pariisi Saint-Germaini.

Ronaldot seob Realiga kehtiv leping ning Marca hinnangul tuleb tema eest välja käia koguni 400 miljonit. Samas olevat mehe lepingus märgitud väljaostu summaks koguni miljard eurot, kuid selline summa on isegi tänapäeva jalgpallis täiesti kujutlematu.

Marca mõttekäik viib lõpuks tõdemuseni, et Real võtaks vastu 200 miljonit eurot üleminekutasuna ning teised 200 miljonit hoiaks nad kokku Ronaldo tulevase palga arvelt.

Portugali ründaja siirdus Reali 2009. aastal, kui Manchester Unitedile maksti veidi alla 100 miljoni. Mehe Hispaania karjäär on olnud uskumatult edukas: 394 mänguga on ta löönud 406 väravat. Auhinnakapis on kaks Hispaania meistritiitlit, kaks kohaliku karikavõitu ning koguni kolm Meistrite liiga tiitlit.

Lisaks võitis ta korra Meistrite liiga ka Manchester Unitediga, Inglismaa meistriks krooniti Ronaldo kolmel korral.