Kamerun - TšiiliFoto: GRIGORY DUKOR
Jalgpall
18. juuni 2017, 22:54

GALERII | Videokohtunik sekkus taas, Sanchez luhtas supervõimaluse, kuid Tšiili võitu see ei vääranud

Jalgpalli maailmajagude karikavõistlusel B-alagrupi avamängus alistas Tšiili 2:0 Kameruni. 

Tšiili alustas kohtumist äärmiselt teravalt, kui esimene rünnak lõppes postilöögiga. Lõunaameeriklased hoidsid avapoolajal ohje kindlalt endi kätes, kui selgelt kaitsva taktikaga tulnud Kamerun oma poolele suruti. 

Aafriklased päästis puurivahi Fabrice Ondoa oskuslik tegutsemine. Tšiilil õnnestus siiski vahetult enne poolajapausi väravani jõuda. Pärast dialoogi peakohtuniku ja videoabilise vahel, otsustati taas värav suluseisu tõttu tühistada, just nagu kaks tundi varem peetud Portugali ja Mehhiko lahingus. 

Kui avapoolajal oli Tšiili ülekaal selge, siis teisel kolmveerandtunni edenedes sai Kamerun üha paremini hoogu üles. Vastupidiselt mängukäigule jõudsid aga väravani lõunaameeriklased. Tabamuse sepistasid meeskonna kaks suurimat tähte: vahetusest sekkunud Alexis Sanchez söötis, Arturo Vidal lõpetas. 

Lõpliku naela lõi kirstu Eduardo Vargas, kes teisel üleminutil pärast Sancheze hiilgava võimaluse raiskamist, palli siiski võrku saatis. Läks taaskord video vaatamiseks, kuid seekord jäi värav jõusse. 

Aafriklased veel üritasid, kuid rünnakuteravusest jäi veidi puudu ning kaotusest pääsu polnud. Seega tõusis Tšiili B-grupi liidriks, kus homme teevad avalöögi ka Austraalia ja Saksamaa.