Flora vs Kalju 2:0!Foto: Robin Roots
Jalgpall
19. juuni 2017, 21:52

GALERII | Kas Flora kustutas tulises matšis Kalju tiitlilootuse? (2)

Tulises Tallinna tippklubide jalgpallilahingus alistas FC Flora koduväljakul 1245 pealtvaataja ees 2:0 Nõmme Kalju. Väravad lõi Rauno Sappinen 16. ja 83. minutil.

Viimased neli omavahelist kohtumist olid meeskonnad viigistanud, viimati 10. märtsil Hiiul. Pärast seda algas aga noorte florakate jõudemonstratsioon ja koos tänase triumfiga on järjepanu võidetud 15 liigamängu, mis Lilleküla rahva omakorda tabeli tippu on tõstnud.

Täna alustati hoogsalt: kui avaminutitel domineeris Kalju, siis peagi tuli ka Flora rohkem mängu sisse. Esimene ohtlikum olukord tekkiski kodumeeskonnal, kui Zakaria Beglarišvili tsenderduse järel sai täiesti vabalt peaga löögile Joonas Tamm. Tõsine häirekell Nõmme kaitsemeestele!

17. minutil näitas Flora, et nende poolt valitud veidi kaitsvam ja kontrarünnakutele orienteeritud taktika toimib – Kalju kaotas rünnakul palli ning ühe lihtsa sööduga mängis Mihkel Ainsalu vabaks Rauno Sappineni, kes omakorda Kalju väravavahist Vitali Telešist mööda triblas ja palli ilma probleemita väravasse lükkas. 1:0!

Ka pärast väravat järgnes sama stsenaarium – Kalju ründas, kuid Flora vastas peagi kiire vasturünnakuga ning Beglarišvili ohtliku löögi suutis Teleš raskustega tõrjuda.

Flora vs Kalju 2:0! Foto: Robin Roots

Siiski polnud betoonist ka Flora kaitse. Väravavahi Mait Toomiga pääses silmitsi Carlos Pereira, kes palli napilt mööda lõi. 28. minutil sekkus otsustavalt Toom, kes tõrjus Janar Toometi lähilöögi.

Poolaja teine pool tõi küll vähem väravaolukordi, kuid üha rohkem lõid lõkkele emotsioonid. Peamiselt polnud kohtunikebrigaadi (Kristo Tohver, Hannes Reinvald, Silver Kõiv, Kristo Külljastinen) tegutsemisega rahul Kalju abitreener Sergei Terehhov, kuid kõige emotsionaalsema tundepurskega tuli vaheaja eel lagedale Flora loots Arno Pijpers. Peakohtunik Tohver kumbagi meest siiski tribüünile ei saatnud.

Pärast vaheaega olid pinged korraks veidi taandunud. Flora andis initsiatiivi Kaljule ja ootas oma võimalust. Mida aeg edasi, seda rohkem jõudu püüdis Kalju rünnakule koondada – pool tundi enne lõppu sekkus vahetusest ka Tarmo Neemelo, kellele tegi väljakul ruumi Nikolai Mašitšev.

Flora vs Kalju 2:0! Foto: Robin Roots

Pika ründaja efekt hakkas kiirelt tööle ning Kalju tsenderdused muutusid üha ohtlikumaks. 75. minutil tõi peatreener Sergei Frantsev veelgi ründejõudu juurde, kui Toometit asendas Igor Subbotin.

Ka seejärel tekkisid paremad võimalused hoopis Floral, kuid Sappinenil ei õnnestunud mitmel puhul Telešit üle mängida. Kuni mees lõpuks 83. minult üks-ühele olukorras palli alla nukra saatis. Kalju võttis riske, kuid Flora taktika töötas selgelt paremini. 2:0 oli tõsiasi!

***

Tiitlikaitsja FCI Tallinn võitis täna 4:1 Narva Transi, võitjate kasuks tegi kahel korral skoori Albert Prosa, ühe värava lisasid Pavel Dõmov ja Vladimir Voskoboinikov. Suurüllatuse vormistas Sillamäe Kalev, kes suutis kodus mängida välja 1:1 viigi Levadiaga. Vladislav Tšurilkin viis Kalevi teise poolaja alguses juhtima, 20 minutit enne lõpuvilet Rimo Hunt viigistas.

Tabeliseisu silmas pidades on keeruline 36 punkti kogunud Kalju seis, kes kaotab liidrikohal paiknevale Florale juba 11 punktiga. Flora on 47 punktiga liider, Levadia jääb neist maha nelja punktiga. Kõigil liidritel on selja taga 17 matši.