Sander Raieste (vasakul) ja Kristian Kullamäe Adidase promoüritusel.Foto: Ballzy.eu
Korvpall
20. juuni 2017, 14:27

Eesti U18 korvpallikoondislased puhusid Läti NBA tähe Kristaps Porzingisega juttu ning jäid napilt ilma reisist USAsse

Kaks Eesti U18 korvpallikoondislast Sander Raieste ja Kristian Kullamäe osalesid möödunud nädalavahetusel Hispaanias Barcelonas Adidase promoüritusel, kus olid lisaks noormängijatele üle Euroopa kohal ka NBA tähed.

Maailma tugevaima liiga palluritest olid Barcelonas New York Knicksi Kristaps Porzingis, Minnesota Timberwolvesi Andrew Wiggins ja Ricky Rubio, Los Angeles Lakersi Brandon Ingram, Toronto Raptorsi Serge Ibaka ja Denver Nuggetsi Danilo Gallinari.

"Neil oli rohkem oma kava, pidid meediaga suhtlema ja vaid ühe korra olime nendega koos, kui klippe ja pilte koos tegime," räägib möödunud hooajal Saksamaal Oettinger Rocketsis pallinud Kullamäe.

Ehkki NBA mehed jäid enamasti kaugeks, oli eestlastel võimalus Porzingisega juttu puhuda. "Väga mõnus mees oli. Ta rääkis minu ja Kristianiga umbes viis minutit, meil on ühine tuttav Karl-Robin Jürjens (mängis Porzingisega Hispaania klubi Sevilla noortesüsteemis - H.R.). Rääkisime, et oleme Robiniga koos mänginud, Porzingis uuris, kuidas tal läheb, kuidas elu Eestis on ja kus me mängime," pajatab Raieste.

Hispaania tippklubi Baskonia hingekirja kuuluv Raieste lisab, et pilvedesse tõusnud staari muljet Porzingis eestlastega rääkides ei jätnud. "Samas oli näha, et ega NBA mängijad seal väga olla ei viitsinud. Kui tosse esitleti, istus Ingram kapuuts peas ja mõtles ilmselt, et laske mind koju ära."

Samas ei kulunud terve nädalavahetus vaid Adidase heaks videote ja piltide tegemiseks. Noortele olid kavas ka viskevõistlus ning 2 vs. 2 ja 3 vs. 3 mängud. Raieste ja Kullamäe kuulusid ühte võistkonda lätlase Oskars Hlebovickisega.

Ent võistluseid ja mänge ei peetud niisama. Tulemused võeti koondarvestusse ning Eesti-Läti ühisvõistkond jäi hispaanlaste järel teiseks. "Jäime reisist USAsse ilma. Võitjatiim saab sügisel NBA mängija või mängijate - ma täpselt ei teagi - juurde minna," lausub Kullamäe.

Muide, alagrupimängudes suutsid Raieste-Kullamäe-Hlebovickis lõpuks võitjateks tulnud hispaanlastele ära teha, aga finaalis olid vastased Kullamäe sõnul tugevamad.