Hanno Pevkur (paremal) ja Gheorghe Cretu. Foto: Tiina Kõrtsini
Võrkpall
20. juuni 2017, 13:50

Eesti Võrkpalli Liit premeerib üliedukat rahvusmeeskonda 30 000 euroga

Võrkpalliliidu president Hanno Pevkur ütles, et esmaspäeval aru pidanud juhatus otsustas rahvusmeeskonda premeerida Maailmaliiga 3. tugevusgrupi võidu eest 30 000 euroga.

"Kuigi võrkpalliliidu maailmaliigas osalemise kulud olid kokkuvõttes suuremad kui 200 000 eurot, pidas alaliidu juhatus õigeks ajaloolise sündmuse puhul meeskonda premeerida," märkis Pevkur.

Samuti ütles alaliidu juht, et viimase info kohaselt kujundatakse maailmaliiga küll ümber, aga Eestiga on uue võrkpalli liiga 2. divisjonis arvestatud. "Vestlesin eile õhtul maailma võrkpalliföderatsiooni peasekretäriga, kes kinnitas, et maailmaliiga 3. grupi võit annab Eestile õiguse mängida uue liiga 2. divisjonis. FIVB avaldab uue liigaga seotud detailid ning osalemistingimused suve lõpus, eeldatavalt augustis."

Eesti rahvusmeeskonda ootab järgnevalt ees väike puhkus, et juba juuli alguses koguneda ettevalmistuseks otsustavateks mängudeks MM-valikturniiril ja EM-finaalturniiril. Belgias toimuval 3. ringi valikturniiril püüavad viimast MM piletit lisaks eestlastele ja võõrustajatele veel Saksamaa, Hispaania, Slovakkia ja Valgevene. 

Augusti lõpus algab Poolas EM finaalturniir, kus Eesti vastasteks alagrupis on valitsev maailmameister Poola, eelmise aasta Maailmaliiga võitja Serbia ning põhjanaaber Soome.