Andrus Raadik.Foto: Martin Ahven
Võrkpall
20. juuni 2017, 16:01

Võrkpallikoondislase Andrus Raadiku reisid ei piirdunud Mehhikoga: ees ootab viis-kuus tundi sõitu Soome!

Sel suvel Eesti võrkpallikoondise põhitegijaks tõusnud nurgaründaja Andrus Raadik märkis, et koodislasi ees ootav kahenädalane puhkus on nii magus, et mõtted sellest varjutavad isegi Maailmaliiga kolmanda grupi võiduemotsioone.

"Praegu mõtlen juba puhkusele," rääkis täna koos teiste koondislastega Tallinna lennujaama jõudnud Raadik. "Minu reisid pole veel läbi, sest ees ootab viis-kuus tundi sõitu Soome, kus ootab elukaaslane. Tahaksin juba väga tema juurde jõuda. Aga võit on ka endiselt hinges, kuigi sain pika lennureisi ajal kõik läbi mõelda, mis Mehhikos toimus," lausus ta.

Maailmaliiga kolmanda grupi finaalturniir peeti Mehhiko miljonilinnas Leonis, kus valitsesid eestlastele harjumatud olud: kuumust üle 35 kraadi, 1800 meetrit üle merepinna ja kaheksatunnine ajavahe. Individuaalsportlastele on taoliste tingimustega kohanemine täppisteadus, aga võrkpalluritele see mingeid probleeme ei valmistanud.

"Ausalt öeldes polnudki midagi väga hullu. Esimene treening oli muidugi päris kohutav, aga mängulises mõttes saime väga hästi hakkama. Poolfinaalis Mehhikoga olid mõned mehed veel võib-olla pisut väsinud, aga finaalis Hispaaniaga oli juba kõik väga super. Meil polnud küsimustki - läksime kohe Mehhiko aega sisse ja mingeid probleeme ajavahega ei tekkinud," kinnitas 30aastane Raadik.