E-spordi näol võivad saada "tippspordist" osa ka need, kes palliplatsil kõige andekamad ei pruugi olla.Foto: Christian Petersen
Spordivaria
20. juuni 2017, 18:29

FIFAt mängides rikkaks? Miks mitte! (2)

E-spordi populaarsus on maailmas üha tõusev trend, mistõttu üritavad mitmed Euroopa jalgpalli tippklubid endale haarata näiteks FIFA videomängu harrastavaid inimesi.

Küsimusele kas e-sport on ikka sport või mitte pole mõtet kaua juurelda. Tõsiasi on see, et miljonid inimesed vaatavad igapäevaselt seda, kuidas keegi teine mängib arvutimängu ja seeläbi raha teenib.

Oma võimalust haistavad selles äris ka osad Euroopa vutikantsid nagu Paris Saint-Germain, Amsterdami Ajax, Wolfsburg ja AS Roma.

Tänapäeval on videoblogid ja muu videoelu läinud nii suureks ja edukaks, et seal liiklevad rahavood panevad ammu juba tavainimesi ahhetama. Näiteks on Youtube'i keskkonda postitavate videote hulgas on arvutimängudega seotud videod pidevalt esirinnas. 

Foto: Videomängude konverentsile kogunenud pealtvaatajad. (FREDERIC J. BROWN)

Wolfsburgi klubi hingekirja kuuluv David Bytheway selgitab, et pidevalt tõusvate piletihindade ja internetist kättesaadava illegaalse videopildi tõttu on nooremal auditooriumil kadumas huvi vutisatside vastu. Seetõttu on loogiline, et arvutimängude nagu FIFA ja PES (Pro Evolution Soccer, Jaapani firma Konami arendatav vutimäng) kaudu üritatakse taasleida kontakti väiksemate jalkafännidega ning seeläbi ka tutvustada enda klubi. 

"Noored saavad samastada ennast sellise maailmaga paremini ja lihtsamalt kui reaalse jalgpalluriga. 20aastane nooruk, kes on üles kasvanud klubi toetajana saab ühtäkki võimaluse oma lemmikklubi esindada," sõnab Colin Johnson AS Roma e-spordi meeskonna mänedžer. 

Kuigi juba praegu on korraldatavad turniirid tavapublikule kättesaadavad on lähimas tulevikus FIFA videomängu tootva Electronics Artsi plaanides ka virtuaalliigade ja virtuaalse Meistrite liiga loomine. 

Lõppude lõpuks, kes meist ei oleks reede õhtul sõpradega FIFAt mänginud ja omavahelisi turniire võitnud.