Pildil heitlevad Rakvere spordihallis endine Rakvere Tarvas ja Rapla.Foto: LAURA OKS
Korvpall
21. juuni 2017, 19:15

Meeskonna boss: korvpalliliit ei põhjendanud meile, mis valesti on

Korvpalliliidu karm otsus: uus Rakvere klubi jäi meistriliiga kohast ilma (5)

Praeguse seisuga tuleval aastal Rakveres Eesti meistriliiga tasemel korvpalli ei näe. Rakvere Tarvas lõpetas teatavasti tegevuse ja Eesti korvpalliliidu juhatus ei andnud vastloodud MTÜ Viru Bullile meistriliiga kohta.

Korvpalliliidu president Jaak Salumets kinnitas, et Viru Bull võeti eilsel juhatuse koosolekul korvpalliliidu liikmeks, aga meistriliigasse pääsemiseks tuleb uuel klubil jõuda organisatoorselt teiste meistriliiga tiimidega vähemalt samale tasemele.

Viru Bulli loojat Arnu Lippasaart häirib kõige rohkem asjaolu, et korvpalliliit ei põhjendanud täpselt, miks klubi taotlus meistriliigas osaleda ikkagi tagasi lükati.

„Põhjenduste puudumine oli pisut üllatav. (Korvpalliliidu peasekretär) Keio Kuhi teatas mulle teisipäeval, et meistriliiga kohta meile ei anta. Aga ma ei tea, mida me täpselt parandama peame. Tavaliselt on sellistel puhkudel ju meistriliiga koht soovijatele erandkorras antud,“ rääkis Lippasaar.

„Saime toetuskirja Rakvere linnalt ja Rakvere spordikoolilt, lisaks on meil sõlmitud leping peasponsori Rakvere Lihakombinaadiga. Valmisolek on minu hinnangul olemas. Ma ei tea, kas meilt nõutakse veel mingeid dokumente või midagi muud. Minu jaoks on olukord uus, sest tulen ettevõtlusest ja pole taoliste asjadega varem kokku puutunud,“ lisas ta.

Lippasaar pole siiski lootust kaotanud, sest korvpalliliit andis Viru Bullile lisaaega. 4. juulil võib toimuda juhatuse erakorraline koosolek ja ideaalis antakse klubile roheline tuli.

Nokk kinni, saba lahti

Mängijate kohta saab Lippasaar alaliidule anda ainult ühe garantii – Viru Bulli esindaksid kindlasti gümnaasiumi lõpetavad Rakvere spordikooli poisid, kellel on Tarva särgis juba meistriliiga kogemus juba olemas.

„Kogenumate tegijatega on nokk kinni, saba lahti olukord. Ma ei saa ju nendega enne mingeid lepinguid sõlmida, kui on olemas kindlus, et pääseme meistriliigasse. Pallurid tahavad endiselt Rakverre mängima tulla – paar tükki on juba helistanud ja huvi tundnud. Meistriliigasse ei tulda nalja tegema ja oleksime kindlasti konkurentsivõimelised,“ lausus Lippasaar.

Üle ega ümber ei saa Tarvast vedanud Andres Sõbra isikust. Lisaks peatreeneri kohustuste täitmisele oli Sõber ka klubijuht ning jäi lõpuks rahaasjadega jänni – Tarvas muutus maksejõuetuks.

Lippasaare sõnul oleks Sõber valmis uut klubi juhendama, aga midagi pole kivisse raiutud. „Andres Sõber pole Viru Bulli juhtimisega kuidagi seotud ja tal pole volitusi klubi teemadel rääkida,“ kinnitas ta.

Kas Lippasaar on valmis Sõbra asemel tooma Viru Bulli juhendajaks mõne teise treeneri, kui see oleks üks meistriliigasse pääsemise tingimus? „Kohe!“ vastas ta kõhklemata. „Juriidiliselt oleks see tingimus muidugi absurdne, aga mitteametlikult on kõik võimalik.“

Läbirääkimiste käigus oleks Viru Bull valmis tasuma ka Tarva korvpalliliidu ees tekkinud võlad. Kui 4. juulil midagi ei muutu, alustaks uus klubi mängimist ilmselt Eesti tugevuselt kolmandas liigas.