Venemaa jalgpallikoondis 2014. aasta MMil.Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV
Doping
25. juuni 2017, 10:28

Venemaa läbikukkunud jalgpallikoondist kahtlustatakse dopingu tarvitamises (5)

Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) kahtlustab, et Venemaa jalgpallikoondise mängijad tarvitasid 2014. aasta MM-finaalturniiril keelatud aineid ning algatas uurimise, kirjutas Suurbritannia väljaanne Mail On Sunday.

Uurimine on seotud 2015. ja 2016. aasta paljastustega, kus rahvusvahelise antidopinguagentuuri (WADA) uurimisrühm selgitas välja, et Venemaal oli juba aastaid toimunud riiklik dopingupettus. Uurimise all on kokku 34 Venemaa jalgpallurit ja nende hulgas on ka 23 vutimeest, kes esindasid Venemaad 2014. aasta MMil.

Mail On Sunday väited ei tule tühja koha pealt. Nimelt on väljaande kasutuses e-kirjad, milles kirjeldatakse steroidide tarvitamise varjamist jalgpallurite uriini lahjendamise abil

"Jalgpallis on dopinguprobleemi eitatud juba väga pikka aega ja seda kõige kõrgemal tasemel. Ma olen näitud FIFA esitlusi, mis oleks justkui fantaasiamaailmast välja kukkunud. Nad peavad seda juhtumit väga tõsiselt võtma," ütles endine WADA president Dick Pound.

Venemaal käib praegu tuleva aasta jalgpalli MMi eelturniir ehk FIFA maailmajagude karikas. Venemaa koondis on alagrupiturniiriga piirdunud kahel viimasel EMil, edasi ei pääsetud ka kõnealusel 2014. aasta MMil. Ka maailmajagude karikaturniir lõppes võõrustajatele pettumusega - A-alagrupis võideti ainult Uus-Meremaad ja piirduti kolmanda kohaga.