Daniel Ricciardo Bakuus.Foto: AP / Scanpix
Vormel 1
25. juuni 2017, 18:09

Bakuus peeti aasta põnevaim ja segaseim vormelisõit, võitis Daniel Ricciardo! (5)

Vormel 1 karusselli Aserbaidžaani GP kujunes parajaks palaganetenduseks, sest sõidu alguses lõhuti nii palju plekki, et turvaauto käis järjepanu rajal ning ühel hetkel ei jõutud enam midagi koristada ja sõit katkestati! Kui jätkati, tekkis probleem liider Lewis Hamiltonil, tema järel liikunud Sebastian Vettel sai trahvi ning peagi haaras esimese positsiooni Daniel Ricciardo, kes tõigi Red Bullile magusa võidu!

Parima stardipositsiooni saanud Hamilton nautis esimestel ringidel uhket üksindust, kuid turvaauto rajaletulekud rikkusid tema ja Mercedese plaanid ära. Vahepeal aeglustas britt turvaauto rajal olles nõnda tempot, et Vettel sõitis talle kergelt tagant sisse. Seepeale sai sakslane pahaseks ning rammis Hamiltoni kohe ka küljelt - temp tõigi pärastpoole 10-sekundilise karistuse.

Kui ükskord jätkati, pidi Hamilton liidrikohalt boksi keerama, sest tema kaelatugi läks paigast! Kui Vettel oma karistuse ära kandis, oli ta Hamiltoniga seitsmes-kaheksas. Peagi tõusti neljandaks-viiendaks, kuid lõpujoon tuli liiga vara vastu ja esikolmikust jäädi välja! Ricciardo järel võtsid ülejäänud poodiumikohad Mercedese Valtteri Bottas ja Williamsi mees Lance Stroll - seejuures möödus Bottas konkurendist vahetult enne lõpujoont!