Eesti võrkpallikoondis väärib taas kiitust.Foto: Stanislav Moshkov
Spordiblogi
26. juuni 2017, 04:00

Pluss, miinus, ennustus | võrkpallikoondis, kergejõustiklased ja Tänak Poolas

Õhtulehe sporditoimetus vaatab igal esmaspäeval tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 26. juuni valik.

Möödunud nädala pluss | Eesti võrkpallikoondis pani nädala esimestel tundidel geimidega 3:0 magama Hispaania esinduse ning krooniti sellega Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi (kohad 25-36) võitjaks. See on vinge saavutus, sest 1) tegu oli eestlaste debüüthooajaga nimetatud sarjas; 2) finaalturniir toimus Mehhikos, kus valitses nii kõrge temperatuur, mida kodumaal kohtab parimal juhul ehk kord kümne aasta jooksul; 3) see oli eestlastele reisimise kõrvalt kaheksas võistlusmäng 19 päeva jooksul, rääkimata maikuisest MM-valikturniirist, kontrollmängudest ja klubihooajast.

Eesti võrkpallikoondis väärib taas kiitust. Foto: Stanislav Moshkov

Möödunud nädala miinus | Eesti kergejõustikukoondis jäi Vaasas toimunud võistkondliku EMi esiliigas (kohad 13-24) tosina riigi seas kümnendaks ning langes koos Bulgaaria ja Taaniga aste madalamale ehk teise liigasse. Tolles seltskonnas võistles meie koondis viimati aastal 2011. Eriti kehv pilt avaneb jooksualasid vaadates, sest 24 lidumisest 13 olid eestlased kolme viimase seas. 

Pildil Lily Luik, kes jäi 5000 meetri jooksus ajaga 17.02,32 viimaseks. Foto: AFP / Scanpix

Tuleva nädala ennustus | 50% on tõenäosus, et Ott Tänak – Martin Järveoja (M-Sport) triumfeerivad sel nädalavahetusel Poola rallil ning võtavad teise järjestikuse etapivõidu. Mullu jäi Tänak Poolas dramaatiliselt teiseks ning aastal 2015 lõpetas Ford Fiestaga kihutav eestlane sealmail kolmandana. Pole saladus, et tegu on Tänaku ühe lemmikralliga, kus ta on oma kiirust korduvalt tõestanud. Favoriidikoormat kergendab pisut asjaolu, et Eesti ekipaaži avapäeva stardipositsioon (kolmas) pole parim. Olgu võiduga, kuidas on, aga kindel on see, et igasugune tulemus alla poodiumi on pettumus.

Ott Tänak valmistus Poola ralliks osaliselt ka Lõuna-Eestis. Foto: Aldo Luud