Sebastian Vettel edestas lõpujoonel napilt Lewis Hamiltoni, kuid mõlemad mehed jäid esikolmikust välja.Foto: AFP / Scanpix
Vormel 1
25. juuni 2017, 21:28

Hamilton nimetas Vettelit rammimise tõttu häbiplekiks

Vormel 1 sarja tänase Aserbaidžaani GP ühe teravama elamuse pakkusid tiitli pärast heitlevad Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel - turvaauto rajal olles pidurdas Hamilton ühes kurvis nii kõvasti, et Vettel sõitis talle õrnalt sisse. Sakslane sai vihaseks ja rammis mõni hetk hiljem britti juba küljelt.

Pärast niisugust käitumist nimetas Hamilton rivaali  "häbiplekiks". Vettel omakorda märkis, et konkurent võttis hoo liiga aeglaseks ja "testis minu pidureid", vahendas BBC kahe suure turtsatusi. Vettel pälvis lõpuks neljanda, Hamilton viienda koha, sõidu võitis Daniel Ricciardo.

Hamilton eitas rivaali pidurite testimist ning tõdes, et külje pealt rammimine oli ebasportlik. Vettel sai selle eest ka 10-sekundilise trahvi, mis lõpuks maksiski võidu.

Vettel vastas: "Pidurite testimine ei rõõmustanud mind. Meil pole omavahelist raadiosidet, sõitsin tema kõrvale ja näitasin käega, et niimoodi ei tehta, seejuures tekkis autodel väike kontakt. Ta käitus samamoodi ka mitu aastat tagasi Hiinas."