Mike Tyson on praeguseks Holyfieldiga rahu leidnud. Foto: JASON LEE
Spordivaria
28. juuni 2017, 11:35

VIDEOMEENUTUS | 20 aastat tagasi hammustas Tyson Holyfieldi kõrvast tüki välja

Täna möödub täpselt 20 aastat hetkest, kui poksiringis kohtusid teistkordselt Mike Tyson ja Evander Holyfield. Poksiajalukku läks matš hoopis aga Tysoni ebasportliku käitumise tõttu.

WBA-tiitlimatši kolmandas raundis hammustas Tyson oma vastast kõrvast. Kuigi esialgu lasi kohtunik kohtumisel jätkuda, määrates Tysonile vaid kaks miinuspunkti, ei jäänud see vilemehe lõplikuks otsuseks. Meeste mõõduvõtt sai enneaegse lõpu kohe pärast raundi lõppu, kui ringi lubatud arst Holyfieldi haava ning hammustusest saadud vigastuse üle vaatas ning kohtunikule olukorra teatavaks tegi, mille tulemusena Tyson diskvalifitseeriti.

Pärast kaklust õigustas Tyson oma tegu enda ürgsete instinktidega, kuna Holyfield oli pealöökidega ta parema silma veriseks löönud. "Kui tema tahab sellest teha tänavakaklust, siis teen mina ka," ütles kaotanud ameeriklane pärast poksimatši. 

Diskvalifitseerimisest hoolimata teenis Tyson kohtumisega 13 miljonit dollarit, millest kolm miljonit tuli tasuda erinevate trahvide eest. Lisaks peatati mehe poksilitsents rohkem kui aastaks ja ameeriklane pidi tegema suurel määral ühiskondlikult kasulikku tööd. 

Tyson esitas Holyfieldile avaliku vabanduse, kui too osutus valituks poksi kuulsuste halli.