Päeva kangelane - Claudio BravoFoto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
28. juuni 2017, 23:45

MEES NAGU MÜÜR! Tšiili väravavaht tõrjus kõik kolm portugallaste penaltit ja kandis oma riigi Maailmajagude karikaturniiri finaali

Venemaal toimuva jalgpalli Maailmajagude karikaturniiri esimene finalist on Lõuna-Ameerika valitseja Tšiili, kes alistas Kaasanis poolfinaalis penaltiseerias 3:0 valitseva Euroopa meistri Portugali. Mängu normaal- ja lisaaeg lõppesid 0:0.

Hoogsalt alanud kohtumine muutus ajaga aina ettevaatlikumaks ning lõppeski väravateta. Märkimisväärne roll oli selles ka meeskondade väravavahtidel, kes tegid nii mõnegi hädavajaliku tõrje.

Mängu vahest ärevaimad momendid toimusid 119. minutil (!) Portugali värava all, kui esmalt tabas Arturo Vidal posti ning Martin Rodriguez suunas palli jätkuolukorras latti. Lõppeks vormistasid tšiillased magusa võidu penaltiseerias, kus kerkis riiklikuks kangelaseks lõuna-ameeriklaste väravavaht Claudio Bravo.

Nimelt sai Bravo hakkama fenomenaalse sooritusega, kui tõrjus kõik kolm portugallaste löödud penaltit. Teda ei suutnud 11 meetri kaugusel üle mängida ei Ricardo Quaresma, Joao Moutinho ega Nani. Seevastu Tšiili kolm esimest lööjat (Arturo Vidal, Charles Aranguiz ja Alexis Sanchez) lajatasid palli kindlalt Rui Patricio selja taha ja võisid juba kolme löögivooru järel rõõmust külakuhja hüpata.

Neid ootab finaal, mis toimub pühapäeval kell 21, pronksimatš samal päeval kell 15. Tšiili ja Portugali kohamängude vastased selguvad neljapäeva õhtul Saksamaa ja Mehhiko matšis.