Chris Paul otsis kahe hooaja vahepeal endale uue klubi. Foto: USA Today Sports
Korvpall
29. juuni 2017, 16:02

SUURTEHING | NBA superstaar vahetab klubi

Eile öösel ookeanitagusest korvpalliliigast NBA liikvele läinud kuulujutud, et viimased kuus aastat Los Angeles Clippersis veetnud mängujuht Chris Paul vahetab klubi on saanud ametliku kinnituse.

Tagamängijal, kes liitus Los Angelese meeskonnaga 2011. aastal, oli selle hooaja lõppedes võimalik oma 2013. aastal sõlmitud 4+1 lepingust praegu lahti öelda, mida mees ka teha plaanis. Aumehena käitunud ameeriklane teavitas oma tegevusest ka klubi, misjärel hakkaski Clippers otsima võimalust, et üheksal korral tähtede mängul osalenud mehe eest veel mingeidki rahariismeid kokku kraapida.

Korvpalliliiga telgitaguseid hästi tundva ajakirjaniku Adrian Wojnarowski sõnul olid mehe enda ridadesse saamisest huvitatud San Antonio Spurs ja Houston Rockets, kellest viimasega Clippers ka kokkuleppele jõudis.

Houstonist, kes vahetustehingu jõustumiseks eile öösel enda ridadesse hunniku „suvalisi“ mängijaid sahkerdas, saab Los Angelese meeskond vastu Patrick Beverley, Sam Dekkeri, Darrun Hilliardi, DeAndre Ligginsi, Lou Williamsi, Montrezl Harrelli, Kyle Wiltjeri, 2018. aasta drafti esimese ringi valiku ja 661 000 dollarit.

Uuel hooajal Chris Paul Clippersi särki enam ei kanna.  Foto: Richard Mackson

Vahetustehingu tarbeks oli USA koondisega ka kahel korral olümpiavõitjaks tulnud 32aastane mängujuht nõus vähendama ka rahasummat, mis ülemineku jõustumisel mehele sülle kukkunud oleks, 3.6 miljoni pealt 661 000 dollarini.

Paul, kes ühtlasi nõustus kasutama oma lepingu +1 aastat, teenib järgmise hooajaga 24 miljonit ja järgmisel suvel on mehel õigus jälle vabaagendina liigas ringi vaadata.

Mehe kuue hooaja keskmisteks näitajateks Clippersi särgis oli 18.8 punkti, 9.8 resutatiivset söötu ja 2.2 vaheltlõiget mängu kohta. NBA kõigi aegade resultatiivsete söötude edetabelis võib aga mehe leida  kümnendalt pulgalt 8251 sööduga, millega on hetkel aktiivsetest mängijatest parim.