Foto: PantherMedia / Scanpix
Liigume
1. juuli 2017, 09:00

Ole SINA ise

Kui palju kordi oled püüdnud olla keegi, kes sa tegelikult pole? Proovinud olla see inimene, kes vanematele meeldiks või elukaaslasele või sõbrannale? Või vastupidi, näinud kedagi, kes tundub sinu meelest ideaalne ja oled püüdnud olla tema moodi, lootuses, et sul on samasugune elu nagu tal on?

Tihti, kui inimesed räägivad oma unistustest ja sellest, mida nad teha soovivad, leidub alati mõni inimene, kes teeb neid unistusi maha. Räägib, et sa pole piisavalt hea selleks või et selleks peab sul olema teatud kraad omandatud või x vanus. Rääkides oma kogemustest, siis tihti just need inimesed, kes on kõige suuremad kritiseerijad ja “parandajad”, on just need, kes tegelikult pole enda valikutega rahul või ei julge ise riski võtta. Nad on tihti inimesed, kes elavad oma mugavustsoonis ja soovivad, et ka ümbritsevad inimesed oleksid sarnased. Seega, kui sul on midagi, millele mõtlemine teeb sul tuju heaks, paneb silma särama, siis liigu selle poole. Võitle selle eest ja kuula iseennast!

Inimestena kardame me pidevalt teiste arvamust. Huvitav, mida inimesed küll mõtlevad, kui ma seda teen? Huvitav, kas nad kiidavad selle heaks või et kui ma ebaõnnestun, kas ma olen siis luuser? Ja tihti just need kõhklused või siis pigem oletatavad teiste arvamused, on need, mis ei lase meil mõelda kastist välja ja panevad meid tundma hirmu asjade ees, mis tegelikult pole veel juhtunudki.

Julge teha valikud lähtuvalt oma südamest.

Julge kuulata iseennast! Kui sa tunned, et sa ei soovi midagi teha, siis ära tee. Kui tunned, et pead oma unistuseni jõudma, aga mitte keegi teine ei usu sellesse, siis näe ise vaeva ja sa saavutad selle. Oluline on see, et sa oleksid iseendaga rahul, iseenda valikutega. Mitte kunagi ükski võit või saavutus ei tähenda kellelegi teisele sama palju kui sinule. Seega usu endasse ja anna endast parim, et unistused teoks viia. Tihti tahame me olla tublid, sest meile on oluline teiste tunnustus ja olgem ausad, kellele ei meeldi siis kiita saada? Või kellele ei meeldiks, et tema saavutusi ja pingutusi hinnatakse? Kuid selle kõige juures… võib-olla eelkõige just tunnustuse janu juures ei tasu ära unustada seda, mis on see, mis sulle läheb tõeliselt korda.

Vali see, mis tundub sinu jaoks õige, mitte see, mis tundub kellegi teise meelest sobiv. Ükski inimene ei tunne sind nii hästi kui sa ise. Ükski inimene ei saa sinus tekitada rahulolu iseendaga.

See, et kellelegi kolmandale inimesele meeldiks mõte sellest, et sa oled ettevõtja, ei tähenda seda, et sa pead seda olema. Isegi, kui võib-olla on sul olemas kõik maailma parimad omadused, et olla suurepärane juht, siis sa ei pea seda teed minema. Vali endale see tee, mis on sinu jaoks oluline, mis paneb sind tundma õnnelikuna ja mis paneb su silmad särama.

Tee seda, mida armastad ja armasta seda, mida teed.

Loe Anne Hanni blogi http://annehanni.com/blog/.