Suusaliidu peasekretär Tõnu Seil.Foto: Teet Malsroos
Talisport
30. juuni 2017, 15:37

Täiendatud kell 18.00!

Suusaliidu peasekretär Tõnu Seil kurikuulsast lepingust: viimane versioon on absoluutne miinimum ega sea sportlastele põhjendamatuid kohustusi (7)

Eile ilmus Eesti meediakanalites kurikuulus suusaliidu ja nende sportlaste vaheline leping, mille sisus ei suuda tippsuusatajaid koondav Team Haanja alaliiduga kuidagi kokkuleppele jõuda. Kuivõrd Team Haanja läkitas ajakirjanikele omapoolsete parandustega versiooni (vt artikli lõpust), siis uuris Õhtuleht omakorda suusaliidust, miks neile ei sobi too muudetud variant. Vastab suusaliidu peasekretär Tõnu Seil.

"EOK kohtus Team Haanja sportlaste ja Eesti Suusaliiduga 5. juunil 2017 peale seda, kui Anti Saarepuu oli eelnevalt EOK-ga kohtunud ning EOK oli selle baasil 31.05. saatnud välja soovituslikud lepingupunktid," alustas Seil kirjalikku vastust. "5. juuni kohtumine lõppes kokkuvõttega, et suurem osa punkte sobib, Team Haanja ei soovi suusaliidu toetust hooldele, teeb hoolde ka teistele Eesti suusasportlastele MK-etappidel ning saab endale mütsilogoreklaami.

Eesti Suusaliit lubas samal kohtumisel panustada hooldeks reserveeritud raha murdmasuusatamise noortespordi arengusse. Kokkuvõttes lahkuti kohtumiselt teadmisega, et lahtisena on vaid üks lepingupunkt ehk logod.

Meilitsi saime esimese kirjaliku tagasiside sportlastelt 6. juunil, kus teatati, et reklaamide jagamise punkt ei sobi. Lisaks tuli soov täpsustada hooldepunkti (hooldebussid, vahendid jms). Eesti Suusaliit kinnitab, et hooldepunktis oleme kindlasti suutelised leidma lahenduse.

13. juunil, peale EOK erinevaid läbirääkimisi osapooltega tõdeti endiselt, et esialgne leping vastab heale tavale spordis ning sportlikele ning sotsiaalsetele põhimõtetele.

Seepeale saime uue tagasiside Anti Saarepuult 16. juunil, kus ESL lepingu teksti sisse, vahele ja järgi oli erinevate fontide, kursiivide ja värvidega kirjutatud väga palju emotsionaalset teksti, mida lepingus on keerukas, et mitte öelda ilmvõimatu kasutada. See on ka põhjuseks, miks hr. Saarepuu saadetud dokumenti ei saa aktsepteerida.

Nii EOK kui Suusaliit on ka pärast seda proovinud leida kokkulepet sportlastega, kuid see ei ole õnnestunud. Viimane tähtaeg, mille EOK kehtestas oli 26. juuni 2017.

Juhin tähelepanu, et teised Eesti Suusaliidu sportlased, kes on EOK poolt toetatavate nimekirjas on selle lepinguga nõustunud. Nii oli see juba ka eelmisel hooajal.

Leiame ka täna, et viimane versioon, mis sisaldab kaheksat tasakaalukat punkti on absoluutne miinimum pooltevahelise koostöö kokkuleppimiseks, ega sea Team Haanja sportlastele põhjendamatuid kohustusi."

Lepingu viimane versioon, milles Seili väitel jõuti suusõnalise kokkuleppeni:

Leping koos Team Haanja paranduste / muudatusettepanekutega: