Janek Õiglane.Foto: Arno Saar
Kergejõustik
1. juuli 2017, 20:04

Janek Õiglane: olen esimese päevaga väga rahul

Kümnevõistleja Janek Õiglane kogus Tallinnas Euroopa karikavõistluste superliiga esimesel päeval 4078 punkti, mis andis kolmanda koha.

Avapäevale tagasi vaadates polnud Õiglasel nurisemiseks vähimatki põhjust. "Olen väga rahul," rääkis Sven Andresoo ja Andrei Nazarovi juhendamisel harjutav sportlane, kes ei pööranud kehvadele tingimustele erilist tähelepanu. "Muidu oled kehv sportlane, kui hakkad ilma taha pugema."

Õiglane sprintis 100 meetrit vastutuule kiuste ajaga 11,22, mis jääb tema isiklikule rekordile alla vaid viie sajandikuga. "Ma poleks uskunud, et jooksen sellise aja. Nüüd olen kindel, et olen võimeline jooksma 11,05."

Kaugushüppes püstitas Õiglane isikliku rekordi 7.42. "Hüppasin selle tulemuse ära, mida teadsin, et olen võimeline hüppama," sõnas ta.

Õiglane usub, et kahe juhendaja näpunäidetest on palju kasu olnud. Aprillis harjutas ta kuu aega Itaalias Nazarovi juhendamisel. "Tänu temale on kiirus praegu varasemast parem," märkis ta.

Teise võistluspäeva poole kiikas Õiglane lootusrikkalt. "Götzises oli mul teine päev kehva," lausus ta. "Kui siin kõik õnnestub, siis usun, et 8100 punkti on võimalik."

8100 punkti on Londoni MMi norm.