Mari Klaup vajas pärast 800 m jooksu meedikute abi. Foto: Stanislav Moškov
Kergejõustik
2. juuli 2017, 18:36

Mari Klaubi võitlus astmaga: tuli välja, et võib-olla oli mul vale diagnoos (3)

Kadrioru staadionil toimunud võistkondlike mitmevõistluse Euroopa meistrivõistluste raames kogus Mari Klaup 5696 punkti ja sai idnividuaalses arvestuses seitsmenda koha. Pärast 800 m jooksu vajas Klaup meedikute turgutust, sest astma tõttu muutus tema hingamine raskeks.

"Nii palju oli mul siiski õnne, et tänane ilm on piisavalt soe. Oleks eilne ilm jätkunud, olnuks väga nutune. Niiskus, külm õhk – kõik see mõjutab," selgitas Klaup.

Sportlasel on raske haigusega võidelda, sest tegelikult pole täpselt teada, millisel kujul astma teda piinab. "Nüüd tuligi välja, et võib-olla on mul vale diagnoos. Eelmisel nädalal saadud uued ravimid arvatavasti ka ei aita," ütles ta. "Hetkel on masendus."

Ta jätkas: "Arst ütles, et ta väga hästi ei saa aru kooslusest astma ja spordi vahel. Võib-olla oleks tark tulla võistlustele ja treeningutesse kaasa. Praegu istun haiglas ja teen istumise pealt puhumisteste, mis näitavad, et kõik on väga hea."

Meeste odaviskes sai vigastada Klaubi treeningukaaslane Kristjan Rosenberg, mida oli emotsionaalselt raske taluda. "Tahtsin nutta ja asju loopida. Mul oli tõesti nii kahju."