Alexandre Lacazette.Foto: Martin Meissner
Jalgpall
3. juuli 2017, 11:48

KUULUJUTUVESKI | Kas Liverpool maksab end piltlikult öeldes lolliks või teevad sakslased neile hinnaalandust? (4)

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni alates tänasest kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Ragnar Klavani leivaisa Liverpool jahib RB Leipzigi Naby Keitat. Möödunud hooaja Saksamaa kõrgliiga Müncheni Bayerni järel teisena lõpetanud Leipzigi koosseisus näitasid suurepäraseid esitusi mitu mängijat: lisaks Keitale näiteks ka Emil Forsberg ja Timo Werner.

Väidetavalt on Liverpool Keitat jahtinud juba pikka aega, ent Leipzig ei soovi 22aastasest keskväljamehest loobuda ning on öelnud, et ta pole müügiks. Samas on Saksamaa klubi Guinea koondislase pea kohale riputanud 80-miljonilise hinnalipiku.

Naby Keita. Foto: ROBERT MICHAEL

Saksamaa meedia väitel soovivad nii Keita kui ka näiteks Forsberg leivaisa vahetada ning peaks Leipzig meeste soovidele "ei" ütlema, võib õhkkond Bundesliga vihatuimas satsis käärima hakata.

Liverpooli kohaliku meedia teatel on Punased - nii klubi kutsutakse - nõus Keita eest väga palju maksma, ent ilmselt on 80 miljonit liiga palju. Järgmisel aastal aga lülitub Keita lepingus sisse väljaostuklausel, mille suuruseks on 55 miljonit eurot.

Õhtulehe hinnang: Jah, Keita oli keskväljal Leipzigi mootor ning mees tegi fantastilise hooaja, ent Liverpoolil pole põhjust tema eest end piltlikult öeldes lolliks maksta. 

Kui Leipzig Punastele hinnaalandust ei tee, on Liverpoolil mõistlik oodata järgmise aastani. Lisaks madalamale üleminekutasule näitaks tulev hooaeg, kas Keita suudab head vormi jätkata või oli möödunud hooaeg mõnes mõttes petlik. 

Peaks Leipzig Keita eest küsima 50-60 miljonit, on tõenäoline, et Liverpool täiendab temaga oma ridu. Me usume siiski, et Leipzig hoiab oma juveeli, sest sügisel alustatakse ju ka Meistrite liigat ning rahahädas klubi pole.

2. Manchester Unitedit pannakse paari Ivan Perišiciga. Tänavu märtsis Horvaatia koondisega Eestilt 0:3 sugeda saanud ründava suunitlusega mängumees Perišic kuulub praegu Milano Interi hingekirja, kes on öelnud, et nad ei soovi 28aastast Splitis sündinut minema lasta.

Ent oleme ausad, ütleb ju vaat et iga klubi, et nad ei soovi ühest oma paremast mängijast lahutada, mistõttu ei pruugi Interi sõnavõtt midagi tähendada.

Õhtulehe hinnang: Kuulujutt realiseerub. Perišic sõlmis tunamullu Interiga viieaastase lepingu, mistõttu peaks United horvaadi eest korralikult kukrut kergitama, kuid raha pole Manchesteri klubi jaoks probleem.

Ivan Perišic. Foto: MARCO BERTORELLO

Ehkki Interi peatreener Luciano Spalletti hindab Perišici väga kõrgelt, on pallur väidetavalt avaldanud soovi Inglismaa kõrgliigasse siirduda. Lisaks, Manchesteri meedia väitel on Perišic Unitedi peatreeneri Jose Mourinho talendi suur austaja.

Samuti on Inter Perišici peale väidetavalt maruvihane, sest ta osales eelmisel nädalal rannavõrkpalliturniiril. Seega tundub kõik viitavat tõigale, et Perišic lahkub senisest leivaisast ning mekib elu Premier League'is.

3. Londoni Arsenal soetab Lyoni Olympique'i ründaja Alexandre Lacazette'i. Arsenal on juba mitu suve otsinud endale uut tipptasemel kesktormajat ning Lyoni presidendi Jean-Michel Aulase sõnul poleks teps mitte ime, kui Lacazette liitub Premier League'i klubiga täna või homme.

Alexandre Lacazette. Foto: Martin Meissner

Väidetavalt maksab Arsenal Lacazette'i eest 50 miljonit eurot, mis on tänapäeva üleminekusummasid arvestades igati mõistlik hind. On Prantsusmaa koondislane ju viimastel hooaegadel olnud kodumaa kõrgliiga üks suuremaid väravakütte.

Muide, suve alguses oli Lacazette väga lähedal liitumisele Madridi Atleticoga. Lyon ja Hispaania klubi olid jõudnud üleminekusummas kokkuleppele ning pallur oli nõus ka talle pakutud lepinguga, kuid Atleticole määratud üleminekukeeld tõmbas tehingule kriipsu peale.

Õhtulehe hinnang: Siin pole midagi heietada ega teoretiseerida - Lacazette läheb Arsenali, Aulase sõnul on veel vaja paika panna tehingu väärtus, ent väga suure tõenäosusega ei valmista läbirääkimised osapooltele probleeme.