Bernardo Silva Foto: VALERY HACHE
Jalgpall
3. juuli 2017, 13:53

ÜLEVAADE | Inglise liiga üleminekuakna senised kalleimad üleminekud

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken, kes on need mängijad, kelle eest on klubid välja käinud vaat et hingehinda. Kui juba varem lubas Õhtuleht, et toob Teieni alates tänasest kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub, siis jooksvalt üritame hinnata ka juba tehtud tehinguid. Täna võtame luubi alla kõige kulukamad üleminekud1. Bernardo Silva (Manchester City) – Araabia šeigile Khaldoon Al Mubarakile kuuluval klubil rahalisi raskusi kohe kindlasti ei esine. Mistõttu ei olnud ka probleem käia 22 aastase portugallase eest välja 49 miljonit eurot. Monaco klubi eest prantsuse kõrgliigas 24 tabamust sepistanud ääreründaja hakkab klubis konkureerima sellist staaridega nagu Sergio Aguero, Kevin De Bruyn

2. Victor Lindelöf (Manchester United) – Ainukese kaitsjana meie nimekirja mahtuva 22 aastase rootslase eest olid punased kuradid nõus Portugali klubile Benfica välja käima 45 miljonit eurot. 12 korral Rootsi koondist esindanud keskkaitsja peaks klubi ebakindlasse kaitseliini hulganisti stabiilsust tooma.

3. Mohamed Salah (Liverpool) – Ragnar Klavani koduklubi käis 25aastase Egiptuse passiga ääreründaja eest AS Romale välja 42 miljonit eurot. Mullu Itaalia kõrgliiga statistikatabelitesse 15 värava ja 13 resultatiivse sööduga kuulunud Salahi näol saab Liverpooli edurivi kindlasti väärt tugevduse.

4. Ederson Moraes (Manchester City) – Otseloomulikult ei saa City tuua suvel meeskonda ainult ühte hirmkallist mängijat. Puuriluku eest käidi Benficale välja uskumatuna kõlavad 40 miljonit eurot, summa, millest rohkem on väravavahtide seas maksnud vaid vanameister Gianluigi Buffon.

5. Jordan Pickford (Everton) – Üllatuslikult mahub edetabelisse ka Liverpooli linna sinine meeskond, kes noore briti eest tasus Sunderlandi klubile veidi üle 34 miljoni euro. 23aastane Pickford, kes ei ole teinud veel oma debüüti Inglismaa A-koondise eest, suutis eelmisel hooajal Premier League’s oma värava puutumatuna hoida 29s kohtumises vaid neljal korral, noppides mängudes võrgust välja kokku 50 palli.