Kevin Durant - NBA finaali MVP jääb Warriorsisse.Foto: Reuters / Scanpix
Korvpall
4. juuli 2017, 09:18

NBA finaali MVP Durant lepib maksimumlepingust vähemaga. Miks?

Eelmisel suvel Golden State Warriorsisse siirdunud ja meeskonna NBA meistritiitlini aidanud Kevin Durant on klubiga leppinud kokku uue, kahe aasta pikkuse ja umbes 53 miljonit dollarit väärt lepingu tingimustes.

Nõnda kinnitasid NBA allikad ESPNile, kusjuures mängijal on valida, kas ta pikendab kontrahti teiseks aastaks või mitte ning eeldatavalt Durant seda ei tee. 

Tänavuse finaali MVP lepib maksimaalselt võimalikust umbes 9 miljoni dollari võrra väiksema summaga, tal oleks võimalik saada 34 miljonit aastas. Tuleval hooajal pistab ta aga taskusse "kõigest" 25,9 miljonit, mida on isegi tänavusest aastast (26,5 miljonit) vähem. Miks?

Vastus on lihtne: säärane matemaatika annab Warriorsile teiste lepingute sõlmimisel vabad käed. Durant võttis sel suvel end pikemast lepingust vabaagendiks põhjusel, et Warriors saaks meeskonnas hoida Andre Iguodala ja Shaun Livingstoni. Klubi sõlmiski mõlemaga lepingu veel kolmeks aastaks.

Seejuures - kui Iguodala lahkunuks klubist vabaagendina, jäänuks võitlusvõimelise koosseisu säilitamiseks Duranti tarvis alles veelgi vähem raha.

Warriors töötab jätkuvalt tiitli toonud koosseisu säilitamise nimel. Näiteks pole uut lepingut veel JaVale McGee'ga, kelle vastu tunnevad huvi ka Los Angeles Clippers, Phoenix Suns ja Miami Heat.