Korvpalliliidu president Jaak Salumets.Foto: Martin Ahven
Korvpall
4. juuli 2017, 11:28

Jaak Salumets Rakvere ja Valga teemast: juhatuse otsused olid konsensuslikud, me ei saa teha erandeid (4)

Eesti Korvpalliliidu juhatuse eilsel koosolekul vaadati läbi Rakvere ja Valga-Valka klubide taotlused ning lükati need tagasi. Alaliidu president Jaak Salumets rõhutab, et emotsioonid lükati kõrvale, 15 inimese otsused olid konsensuslikud ning neis olukordades ei saa erandeid teha.

Esmalt Rakverest, kus Tarvas kadus pankrotti mineku tõttu areenilt. Selle asemele soovis meistriliigasse tulla uus klubi, mida veab MTÜ Viru Bull. "Tegemist pole Tarva õigusjärglase, vaid täiesti uue klubiga," rõhutas Salumets.

Kui vahepeal spekuleeriti, et Viru Bull võiks Tarva võlgade tasumise korral pääseda tolle asemel meistriliigasse, siis Salumetsa sõnul ei räägitud virulaste esindajatega rahast, vaid sisust. "Juhatus kogunes erakorraliselt, olime koos kolm tundi, lahkasime asju eest ja tagant. Linna ja suursponsorite tugi on jätkuvalt olemas, korvpalliliit tunnustab seda. Rakverel on kõik võimalused jõuda kahe aasta pärast meistriliigasse tagasi. Aga klubil peab olema side kogu Lääne- ja Ida-Virumaa noortetööga – potentsiaali jätkub, kuid see tuleb ära kasutada," selgitas korvpalliliidu president.

Valga-Valkal on teine teema. Meeskond soovitakse selgi korral koostada nii, et pooled mängijad oleks eestlased ja pooled lätlased ning sugugi mitte esimest korda ei esitatud taotlust, et lätlasi võetaks Eesti liigas kui kohalikke mängijaid (st saaks registreerida odavamalt). Mõnegi teine klubi on küsinud: miks nemad siis ei tohi lätlasi samamoodi kohalike mängijatena kasutada?

"Me ei saa erandit teha, see tekitaks üha uusi erandeid," tõdes Salumets. "Kahjuks pole tolles Eesti piirkonnas aastate jooksul vajalikul tasemel noortetöö käima läinud."