Valga-Valka meeskonna peatreenerina jätkab noor lätlane Kristaps Zeids.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
4. juuli 2017, 12:22

Valga korvpalli vedav Margus Lepik: püüame ikka ka Eesti liigas jätkata

Valga-Valka meeskond sai Eesti korvpalliliidult eitava vastuse soovile registreerida lätlastest korvpallureid siinses liigas kohalike mängijatena ehk odavamalt. Kas piirilinna klubi ülepea enam tahab Eesti liigas jätkata?

"Meie eesmärk on jätkuvalt mängida mõlemat, nii Eesti kui ka Läti liigat. Me pole sellest soovist loobunud," kinnitas Valga klubi üks juhte Margus Lepik. "Meil oli väike lootus, et saame lätlasi Eesti liigas odavamalt kasutada. Istume lähiajal klubi juhtide ja toetajatega maha ning arutame asjad läbi, meistriliigasse registreerimise tähtaeg kukub 15. juulil."

Sama soovi on Valga esitanud ka varem, ent kui Läti alaliit võttis mullu eestlastest mängijaid omadena, siis vastupidi mitte. Sellele vaatamata mängiti mõlema riigi meistriliigas. "Eks see keeruline ole. Kui litsentsitasude suurus jääb samaks, tuleb lätlaste pealt tasuda Eesti korvpalliliidule 14 000 eurot - see on umbes 20 protsenti klubi eelarvest ning millegi muu arvelt tuleb kokku tõmmata," ohkas Lepik.

Ta lisas, et Valga-Valkal on lätlastega ühised võistkonnad ka meeste teises liigas ja noorte vanuseklassides ning klubi tahaks teada, kuidas nende osas litsentsitasudega lood on. "Meie linnas on kõik läbi põimunud. Korvpallikool on lätlastega ühine, näiteks ka kunstikool ühine, muusikakool samuti."

Eesti poolel jätkab suursponsorina Maks ja Moorits, lõunanaabrite poolelt aga lisandub uusi sponsoreid, kes tunnevad huvi ka Eesti turu vastu. Peamänedžeriks on saanud lätlane Janis Tiltinš, peatreenerina jätkab Kristaps Zeids. Mängijate otsimine käib, kuid Lepiku sõnul ei saa ühtegi eesti nime veel välja hõigata.