Gordon Hayward (paremal).Foto: Kyle Terada
Korvpall
5. juuli 2017, 11:27

VIDEO | NBA kuumim vabaagent liitub Boston Celticsiga, mehe vana särk pandi põlema

Korvpalliliiga NBA selle suve üks kuumemaid vabaagente Gordon Hayward otsustas liituda Boston Celticsiga. Kui Golden State Warriorsi superstaarid Kevin Durant ja Stephen Curry polnud tegelikult saadaval, siis Haywardi peeti reaalselt klubisid vahetada võivatest meestest parimaks.

Seitse hooaega Utah Jazzi särki kandnud Hayward sõlmis Celticsiga 3+1 aasta pikkuse lepingu, mis toob talle sisse maksimaalselt 128 miljonit dollarit (113 miljonit eurot). Kolme hooaja järel võib Hayward seega taas vabaagendiks saada ja veelgi suurema palgapäeva järele minna.

Hooajal 2016/2017 esimest korda NBA Tähtede mängule valitud 27aastane Hayward kirjutas The Players Tribune'i postituses, et valiku tegemine oli nii raske, et viimased neli päeva on tundunud tema elu pikimad. Ääremängija allkirja noolis ka senine tööandja Utah Jazz, lisaks oli mängus sees Miami Heat.

NBA kombe kohaselt panid kibestunud Jazzi poolehoidjad klubist lahkunud staari särgi põlema:

Mullu vabaagentide turult Al Horfordi napsanud Celtics peab Haywardile ruumi tegemiseks loobuma 213 cm pikkuse kanadalase Kelly Olynyki õigustest. Viimati jäi Celtics idakonverentsi finaalis kindlalt alla Cleveland Cavaliersile ja ekspertide hinnagul pole Haywardi lisandumine veel piisav, et jõuvahekordi oluliselt muuta. Idakonverentsi tugevuselt teise tiimi staatust suudeti siiski kindlustada.

Jazz jäi aga oma parimast ründemängijast ilma ja tuleval hooajal on neil ülimalt raske läänekonverentsis kaheksa parema hulka jõuda. Mullu koguti põhihooajal 50 võitu, alistati play-off'i avaringis Los Angeles Clippers ja kaotati teises ringis Warriorsile.

Teised eilsed tähtsamad üleminekud:

  • Valitsev meister Warriors sõlmis üheks hooajaks lepingu mullu Sacramento Kingsi, New Orleans Pelicansi ja Minnesota Timberwolvesi särki kandnud Iisraeli koondislase Omri Casspiga.
  • Ääremängija Patrick Patterson siirdus Toronto Raptorsist Oklahoma City Thunderisse. Lepingu pikkus on kolm aastat ja selle väärtuseks on turuhinnast mõnevõrra madalamad 16,4 miljonit dollarit.
  • Sacramento Kings palkas noore tuumiku kõrvale kaks veterani 35aastase Zach Randolphi (varem Memphis Grizzlies) ja 31aastase George Hilli (Utah Jazz) näol.
  • Pikalt Denver Nuggetsis mänginud Itaalia koondise liidri Danilo Gallinari uueks koduklubiks saab Los Angeles Clippers, kus ääremängija teenib kolme aastaga 65 miljonit dollarit.