Putukate rünnak: Ameeriklane Steve Johnson vaevlemas. Foto: Alastair Grant
Tennis
6. juuli 2017, 12:48

KURI KARJAS! Tüütud olendid ajasid Wimbledoni tennisistide närvid krussi (2)

Wimbledoni tenniseturniiril ei saa end rahulikult tunda ükski kuninglik hing. Kolmapäeval korraldasid Londoni rohelistel ning aristokraatlikutel muruväljakutel riigipöörde sipelgad. Lendavad sipelgad! "Nad olid ninas ja juustes," sõnas nõutu Prantsusmaa tennisist Jo-Wilfried Tsonga pärast eilset teise ringi võitu Simone Bolleli üle. Maailma kümnes number polnud oma murega üksi, kaeblasid nii teised tippsportlased kui ka pealtvaatajad - mutukad liigutasid kõigi kopsu üle maksa. 
Foto: Nagu konkurendist vähe oleks, pidi Tsonga ka putukatega madistama. (ANDREW COULDRIDGE)

Ameeriklane Sam Querrey sõnas pärast oma kohtumist, et ta oleks äärepealt reketi nurka visanud, sest sel ajal kui tema üritas pallile pihta saada, ründasid lendlevad putukad ta nägu. 

Sõna otseses mõttes on tegemist vihma käest räästa alla situatsiooniga. Ajalooliselt on Wimbledoni suure slämmi turniirile kaikaid kodaratesse loopinud sademed. Kolmapäeval näitas kraadiklaas aga ligi 30 soojakraadi ning sipelgatel on sel ajal mõnus teiste kolooniate esindajatega mesijuttu ajada ja tiibade ripsutamiseks sobivat kaaslast leida. 

Brittide esinumber Johanna Konta alistas kolmapäeval horvaadi Donna Vekici, kuid võidust enam jääb talle ilmselt meelde ühekäiguline gurmeeõhtusöök, ainsaks roaks kurameerivad hõljuvad sipelgad. Mis teha, kui nad kontrollimatult ringi lendlevad, mõni lipsab ikka suuks kutsutud avausest sisse. 

"Viin kindlasti mõne putuka koju," ütles naine pärast matši. "Seda nii kõhus kui ka spordikotis."

Kas ootamatu suutäis oli Michelini tärni masti või lögaburgeri tasemel? Konta sõnas, et ta üritas putukate maitsele mitte mõelda, kuid sipelgad pigem hea mekiga ei olnud. 

Pukikohtunik Kader Nouni pidi samuti sipelgatega võitlema. Foto: TONY O'BRIEN

Moldova reketsportlast Radu Albotit võitnud jänkile Steve Johnsonile lendas sipelgas paremasse kõrva just sel hetkel, kui ta eeskäelöögiga punkti võitis. 

"Õnneks ma sain selle punkti, sest ma poleks suutnud järgmisele pallile joosta," sõnas Johnson. "Sipelgad olid kõikjal, see oli täielik segadus, ma pole kunagi varem siin sellist asja näinud."

Lisaks sportlastele ja pealtvaatajatele pakuvad putukad peavalu ka merikajakatele, kes jäävad sipelghapet sisaldavate mutukate söömisest põhimõtteliselt purju. see tähendab, et nad ei taju enam nii kergelt ohtu ning võivad hõlpsamini autorataste all hukkuda.