Anett Kontaveit Foto: AFP/Scanpix
Seisukoht
6. juuli 2017, 17:06

Kontaveit, Tänak ja Klavan – Eesti visiitkaardid maailmas (5)

Kui te välisreisil olles satute mõne kohalikuga juttu ajama ja jutuks tulevad maailmas tuntud eestlased, siis suure tõenäosusega ei oska vestluspartner teile nimetada ühtegi Eesti poliitikut ega muusikut. Aga suure tõenäosusega oskab ta mainida mõnd meie sportlast.

Mulle tundub, et isegi keskmine prantslane mäletab endiselt Jaan Kirsipuud ja keskmine inglane Mart Poomi. Lihtsalt sport kõnetab tänapäeval üha meelelahutuslikumaks muutuvas maailmas inimesi rohkem kui poliitika või kõrgkultuur.

Mõistagi käib jutt aladest nagu jalgpall, tennis või jalgrattasport. Just nende spordialade tippvõistlusi jälgib kogu maailm. Hea on tõdeda, et meil on praegu õigupoolest igal alal oma sportlane tippseltskonnas. Olgu selleks siis Anett Kontaveit tennises, Ott Tänak autorallis või Ragnar Klavan jalgpallis. Ka meie rattaässad Tanel Kangert ja Rein Taaramäe on rattaseltskonnas hinnatud, kuigi mõlemad jäid tänavusest Tour de France´ist eemale. Nad on kõik seejuures intelligentsed sportlased ehk meie tõelised visiitkaardid, terve Eesti visiitkaardid.

Tõsi, unistada tasub alati rohkemast: meil võiks olla omad mehed ka NBA-s, NHL-is ja vormel 1-s.