Karl Robert SaluriFoto: Martin Ahven
Kergejõustik
6. juuli 2017, 17:38

Janek Õiglane kiidab kodust kümnevõistluse konkurenti: Saluri on valge mehe kohta müstiliselt kiire

Möödunud nädalavahetusel 8170 punktiga kergejõustiku MMi normi täitnud Janek Õiglane (23) usub, et Eesti kümnevõistluse tulevik on helge. 

"Kõige tõenäolisemalt võiks järgmisena 8500 silma teha Maicel Uibo," teatas Õiglane Õhtulehele. "Götzises nägin teda – väga võimas. Vaadates tema füüsilisi eeldusi ja kehaehitust, siis ei tohiks 8500 küsimustki olla." 

Mäletatavasti rikkus mai lõpus peetud võistlusel Uibo hea resultaadi kuulitõukes saadud null. Tänase seisuga on 24aastase kümnevõistleja tippmark 8356 punkti 2015. aastast. 

Samuti näeb Õiglane suurt potentsiaali 23aastases Karl Robert Saluris, kelle isiklik rekord on 8108 silma. "Tal on üks väga hea eelis – ta on kümnevõistleja kohta jube kiire. Valge mehena kümne poolega sadat meetrit joosta… päris müstika," arutles ta. "Tal on pigem tehnilised alad rabedad. Aga tema võib ka 8500 teha." 

Seis pole sugugi kehva ka nooremate seas. "Juunioridest tuleb kindlasti hästi peale. Väga meeldis, kuidas Karel Tilga Rakvere mitmevõistlusel esines," rääkis Õiglane 19aastasest tulevikulootusest, kes juunis oma noorte kümnevõistluse rekordi 7694 punktini viis. "Tal on jube hea kümnevõistluse keha – pikk ja tugev. Kui tema saada õigesse kohta treenima, võib väga head asja saada. Potentsiaalikas kutt." 

Õiglane lisab, et kümnevõistlejate maagilisest 8000 punkti piirist peaksid õige pea jagu saama mitmed Eesti sportlased.