Andre Greipel avatseremoonia järgselt fänne tervitamas. Foto: LIONEL BONAVENTURE
Jalgrattasport
8. juuli 2017, 10:05

Sprinter manitseb Tour de France'il pealtvaatajaid

Tour de France’il osalev Andre Greipel palus raja ääres kaasa elavatel fännidel mõelda ratturite ohutusele.

Lotto-Soudali sprinteri sõnul on üle raja piirete kõõluvad kaasaelajad sõitjatele ohtlikud. Velotuuri kuuenda etapi viimastel kilomeetritel sattus sakslane kokku kolmel korral fännidega kontakti.

“Ma palun pealtvaatajaid, et nad austaksid rattureid ja annaksid meile vajaliku ruumi,” sõnas Greipel.

“Mõnikord võivad rajad väga laiad olla, kuid sõitjad vajavad külgedel asuvate piirete läheduses samuti ruumi. Otseloomulikult on see ohtlik. Kui sul on publikus suur kaamera, siis võib see kogu peagrupi pikali kukutada, lõpetades paljude sõitjate jaoks Tour’i sootuks.”

Kuigi Greipeli sõnul suudavad ratturid ennast tee keskele hoida ja kaugust fännidega hinnata, siis sprintimisel see nii lihtne enam pole. “Mina võin ju hoida tavapärasest pealtvaatajast end turvalises kauguses, aga kui keegi on terve oma kehaga üle barjääride, siis ei ole reaalne turvalist distantsi enam hoida,” sõnas Greipel.

Käesoleval velotuuril pole sprinter kolmandast kohast paremat tulemust välja suutnud sõita. Sellest hoolimata pole alates 2008. aasta Giro d’Italiast igal suurtuuril vähemalt ühe etapi võitnud sakslane pead norgu lasknud. “Ma pole siiamaani piisavalt kiire olnud,” sõnas Greipel. “Otseloomulikult peab meil natukene õnne ka olema, aga sõidetud on ainult seitse etappi, seega oleme enesekindlad.”