Alexis Sanchez.Foto: PATRIK STOLLARZ
Jalgpall
9. juuli 2017, 10:00

KUULUJUTUVESKI | "Islandi ime" üks peaarhitekte vahetab klubi, Alexis Sanchez meelitab tänu lepingudraamale uusi kosilasi

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni alates tänasest kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Milano Inter jahib Alexis Sanchezt. Londoni Arsenali ründava suunitlusega pallur on viimasel ajal vutimeedias kõige enam pildis olnud seetõttu, et ta pole Arsenaliga uut lepingut sõlminud. Tema praegune kontraht saab läbi järgmisel hooajal.

Väidetavalt soovib Tšiili passiga mängija teenida tervelt 452 000 eurot nädalas, mis teeks temast maailma ühe enam teenivama palluri. Arsenal pole praegu veel lootusi maha matnud, kuid peaks lepingusaaga järgmise suveni venima, poleks teps mitte ime, kui Sanchez tasuta klubist lahkub.

Alexis Sanchez. Foto: PATRIK STOLLARZ

Õhtulehe hinnang: Sancheze lepingudraama on põnev ning kui Arsenal tunneb, et nad ei jõua sel suvel läbirääkimistega kuhugi, on mõistlik üritada Sanchez maha müüa. Et tegemist on väga kvaliteetse mängijaga, tuntaks tema vastu kindlasti suurt huvi. 

Inter soovib taas tõusta Euroopa klubijalgpalli tippu ning Sanchez oleks itaallaste jaoks vägev täiendus. Samas ei pea me kuigi tõenäoliseks, et 2014. aastast Arsenali hingekirja kuuluv Sanchez Interisse minna sooviks. Ausalt öeldes oleme suisa kindlad, et Milanosse ta ei koli.

2. Romelu Lukakust ilma jäänud Londoni Chelsea teeb pakkumise hispaanlase eest. Nimelt on Siniste sihtmärgiks mullu Swansea City ridades Inglismaa kõrgliigas 33 mänguga 15 väravat löönud Fernando Llorente.

Chelseat seostati pikalt nende endise ründaja Romelu Lukakuga, kuid suure tõenäosusega liitub ka Eesti koondise vastu värava löönud belglane hoopis Manchester Unitediga.

Et Chelsea senist esikesktormajat Diego Costat peatreener Antonio Conte ei soovi, ongi valitseval Premier League'i meistril ründeosakonnas kitsas käes. Muide, Chelsea huvitus Llorentest ka tänavu talvel, kui soovis hispaanlast tuua Costa varumeheks.

Õhtulehe hinnang: Ilmselt poleks Llorente hind kuigi kõrge, sest tema leping Swanseaga kehtib veel vaid ühe hooaja ning ta on 32aastane. Varumeheks sobiks pikakasvuline pallur küll!

Fernando Llorente. Foto: Peter Nicholls

Samuti on Llorentel Chelsea peatreeneriga head suhted, sest just Conte tõi ta 2013. aastal Torino Juventusesse, debüüthooajal sai Llorente 34 kohtumisega kirja igati viisakad 16 tabamust. Pärast Conte lahkumist ei suutnud hispaanlane Juventuses endast jälge jätta.

Seega tundub igati mõistlik, et Chelsea Llorentet jahib. Varumeheks sobib ta suurepäraselt, ent kindlasti peab valitsev Inglismaa tšempion ründeosakonda veel täiendama.

3. Everton ei anna Islandi tähe osas alla. Hollandlase Ronald Koemani juhendatav Everton on oma pilgud seadnud Swanseas mängiva Gylfi Sigurdssoni poole.

27aastane islandlane moodustas eelmisel hooajal koos Llorentega Swansea liiderduo ning lõi Premier League'is üheksa väravat ja jagas 13 resultatiivset söötu, millest rohkem suutsid vaid Christian Eriksen (15) ja Kevin De Bruyne (18).

Õhtulehe hinnang: Everton on sel suvel korralikult rahakotiraudu tuulutanud ning Sigurdssoni eest on tehtud ka mitu pakkumist. Väidetavalt pakutakse nüüd Swanseale 36 miljonit eurot.

Mullu EMil mänginud ja kodumaaga veerandfinaali jõudnud islandlase palkamine oleks Evertonile suurepärane täiendus, sest poolkaitsja on fantastilise sööduoskusega mängija, kelle antavad standardolukorrad on sisuliselt alati väga ohtlikud. Lisaks on tegemist intelligentse ja tehniliselt osava mängijaga. Everton saab Sigurdssoni!

Gylfi Sigurdsson. Foto: GEIRIX