Kaptenid omavahel ehk Brent Lepistu (valges) ja Rimo Hunt maadlevad palli pärast.Foto: Alar Truu
Jalgpall
9. juuli 2017, 20:46

7 VÕTIT | Pool hooaega kaotuseta, Levadia - Flora 0:0 (1)

Kadriorus toimunud jalgpallimeistrivõistluste 18. vooru liidrite lahing FC Levadia ja FC Flora vahel lõppes väravateta ehk tulemusega 0:0. Õhtuleht võtab mängu kokku seitsme võtmeküsimuse abil.

1. Mis otsustas mängu saatuse?
Ebatäpsed sihikud. Mõlemad satsid suutsid küll kohati päris head löögikohad välja mängida – eriti Levadia teisel poolajal – , kuid nende täpsus jättis kõvasti soovida. Samuti tasub esile tõsta, et hulk palle takerdus kaitsemängijate jalgadesse, kes õigel ajal selle ette viskusid. Väravavahid Mait Toom ja Sergei Lepmets said seetõttu oodatust kergema tööpäeva ning Kadriorgu kogunenud 1020pealine publik jäi väravata.

Levadia - Flora Foto: Alar Truu

2. Millist mõju avaldas mängule euroväsimust?
Ilmset. Mõlemad tulid Kadriorgu neljapäevase (väga) raske euromängu pealt, kuid kodumeeskonna olukord oli veel selle võrra keerulisem, et nemad pidid pallilahingu järel ka Iirimaalt Eestisse rändama. Eurofaktorit rõhutasid ka asjaosalised mängueelsetes kommentaarides.

Seejuures polnud Igor Prinsil ega Arno Pijpersil nõnda tähtsas mängus koosseisuga olulist laveerimisruumi: Levadia ainus värske mees on Cork City vastu mängukeeldu kandnud keskkaitsja Luc Landry Tabi Manga, Flora poolelt polnud Domžale vastu algrivistuses ääreründajat Maksim Gussevit ja 16aastast kesktormajat Mark Anders Lepikut. Neist viimane asendab neljapäeval viga saanud Rauno Sappineni, keda polnud täna üldse koosseisus.

Flora valis Tallinna derbiks selgelt ökonoomse taktika, mis hõlmas initsiatiivi loovutamist ja vasturünnakutele rõhumist. Neljapäeval Domžale vastu nähtud kõrgest agressivsest pressingust polnud täna juttugi. Samas ei olnud ka Levadial jaksu säärast käiku sisse lükata, mis oleks suts väsinuma Flora ribadeks tõmmanud. Kogu kohtumine oli seega objektiivsetel põhjustel harjumuspärasest madalama tempoga. Et mitte öelda uinutav. 

Levadia - Flora Foto: Alar Truu

3. Kuidas võivad Levadia ja Flora hooaja esimese poolega rahule jääda?
Pisikeste mööndustega väga hästi. Eelkõige puudutavad mööndused Levadiat, kes on neli punkti jätnud Ida-Virumaale (19. juunil 1:1 Sillamäe Kaleviga, 30. mail 0:0 Narva Transiga). Muus osas on töö olnud korralik: teiste Tallinna satside ehk otseste tiitlikonkurentide on käest on saadud kolm võitu ja koos tänasega kolm viiki. 

Flora seevastu pole veel nii-öelda ootamatus kohas komistanud. Esimestes voorudes mängiti 1:1 nii Levadia kui ka Nõmme Kaljuga, misjärel võeti enne tänast viiki 15 võitu järjest (sealjuures kolm tükki tallinlastelt)! Patt oleks kurta.

Lisaks tublidele tulemustele (null kaotust) on peatreenerid kindlasti rahul kaitsetegevusega, sest 18 mänguga on lubatud enda võrku alla kümne palli: Flora seitse, Levadia üheksa.

Levadia fännid. Foto: Alar Truu

4. Kes oli platsi parim?
Igor Dudarev. Levadia paremkaitsja hoidis oma äärel korralikult lukus nii Gussevit kui teisel poolajal teda asendanud Martin Millerit, lisaks tegi paar ohtlikku tõusu ja pealelööki.

5. Mida peavad meeskonnad edasist silmas pidades parandama?
Kummalgi polnud täna päris õiget tegu ega nägu. Järgmiseks reedeks on mehed eeldatavasti vajalikul määral taastunud ja siis saab näha märksa atraktiivsemat ja energilisemat vutti. Oluline on ka märkida, et toosama paljumainitud väsimus jättis jälje mängijate individuaalsele kvaliteedile, mis avaldus muuhulgas lihtsates sööduvigades.

6. Mida ütlesid asjaosalised?
Levadia äärepoolkaitsja Pavel Marin"Domineerisime ka esimest poolaega, aga teisel oli mul endal kolm ja [Jevgeni] Kobzaril üks kindel moment. Ja neid oli veel. Kindlasti väärisime täna pigem võitu meie, aga ka Florat peab kiitma. Seisid lõpuni, olid tublid."

Luhtaläinud šansside tõttu pildus ta paar kivi ka oma kapsaaeda. "Ühe tõi [Mait] Toom välja, aga kaks teist momenti läksid mööda. Kui lööd mööda, siis ongi väravavahtidel kerge tööpäev."

Flora peatreener Arno Pijpers: "On hetki, mil tuleb viigiga rahul olla, see oli täna maksimumtulemus. Olid mõned momendid, kus oleks võinud kontratega nõelata, aga me polnud piisavalt värsked, et seda teha. Kui tavaliselt mängime sööt-liikumine, sööt-liikumine, siis täna mehed puhkasid mängu ajal rohkem. See pole okei.

Me ei suutnud mängu kontrollida. Arvan, et Levadia ei võtnud samuti nii palju riske, et me oleks seda ära saanud kasutada. Nende poolkaitsjad mängisid meie väravast kaugel oma kaitseliini ees.“

7. Mis saab edasi?
Kuivõrd Euroopa liigas ei õnnestunud meeskondadel 2. eelringi pääseda, jätkub Levadia ja Flora hooaeg järgmisel reedel Lillekülas hooaja kolmanda Tallinna derbiga.