Sebastian Vettel, Valtteri Bottas ja Daniel Ricciardo.Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Vormel 1
9. juuli 2017, 19:58

Karjääri teise etapivõidu teeninud Bottas: šampus maitses hästi!

Soomlane Valtteri Bottas teenis täna Austria GP-l oma karjääri teise etapivõidu, kui edestas ringrajal Ferrari pilooti ja sarja üldliidrit Sebastian Vettelit ja Red Bulli sõitjat Daniel Ricciardot.

Tänane võidusõit oli väga sarnane soomlase karjääri esimesele võidule tänavu Sotšis, kui Mercedese piloot pidi samamoodi viimastel ringidel tõrjuma sakslase Sebastian Vetteli möödasõidu üritusi. Täpselt nagu Venemaa GP-l, väljus ka Austrias duellist võitjana just Bottas.

"Šampus maitses väga hästi," sõnas mees. "Esimene võit on alati eriline, aga see on alles mu teine võit, ka see tunne on eriline. Kindlasti oli tegemist mu karjääri parima võistlusega, kuna startisin parimalt lähtekohalt ja suutsin ka Grand Prix'i võita. Loodan samamoodi jätkata," rääkis Bottas pärast võitu. 

Väga hea stardi saanud soomlast süüdistati konkurentide poolt küll valestardi tegemisega, kuid FIA otsustas, et 0.201 sekundilise reageerimisajaga, mahtus Mercedese piloot täpselt ettenähtud normidesse. 

"Mu start oli ideaalne - kindlasti karjääri parim. Ja kui vaadata, kui napilt ma lõpus Sebastianit (Vettelit) edestasin, siis mul läks seda kindlasti tarvis," ütles soomlane.