Olivier Giroud.Foto: CHARLES PLATIAU
Jalgpall
10. juuli 2017, 06:18

KUULUJUTUVESKI | 2014. aasta MMi parim väravakütt saab uue leivaisa, kuid Madridi Real ei lase teda sandikopikate eest minema

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni alates tänasest kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Kuhu läheb Olivier Giroud? Pärast Alexandre Lacazette'i ostu on Londoni Arsenali teist prantslasest ründajat seostatud mitme erineva klubiga. Näiteks Evertoni, West Hami, Marseille Olympique'i ja Lyoni Olympique'iga.

Et sosinad Giroud'i lahkumisest on sedavõrd valjud, võib üpriski kindel olla, et pikalt Inglismaa vutisõprade hambus olnud 30aastane prantslane Arsenalist ka lahkub.

Õhtulehe hinnang: Giroud pole kaugeltki mitte nõnda kehv ründaja nagu paljud jalgpallieksperdid ja -fännid arvavad. Jah, ta võib ju palju võimalusi luhata, ent selles on süüdi ka näiteks Edinson Cavani ja Robert Lewandowski. Tõsi, viimase kahe mõttu Giroud niiehknaa välja ei anna.

Olivier Giroud. Foto: CHARLES PLATIAU

Ehkki Marseille oli prantslase hankimises võrdlemisi kindel, pannakse teda viimasel ajal rohkem paari just Evertoniga, kes müüs hiljuti oma esitormaja Romelu Lukaku Manchester Unitedile. Nii Giroud kui ka Lukaku on füüsiliselt tugevad, kuid nende mängustiil on siiski erinev.

Ehk soovib Giroud inglaste pilgete juurest põgeneda ning naaseb kodumaale, kus teda kindlasti avasüli vastu võetakse. Sestap usumegi, et Giroud liitub Marseille'iga, kus ootab teda vana sõber Dmitri Payet.

2. Madridi Real on James Rodriguezt pakkunud nii Manchester Unitedile kui ka Liverpoolile. Jutud, et 2014. aasta MMi parim väravakütt Realist lahkub, on kestnud juba pikalt. 

Esmalt seostatigi kolumbialast Unitediga ning mõne allika väitel oli ta klubiga ka käed löönud ning tema üleminek Punastesse Kuraditesse pidi avalikuks saama pärast tänavust Meistrite liiga finaali. Ent nagu näha, pole Rodriguez veel kuhugi liikunud.

Lisaks eelmainitutele seostatakse teda ka Pariisi Saint-Germaini ja Londoni Chelseaga.

James Rodriguez. Foto: JAVIER SORIANO

Õhtulehe hinnang: Real soovib mitmekülgse ründava suunitlusega poolkaitsja eest 75 miljonit eurot. Krõbe hind, ent samas on Rodriguez väga hea mängija ning kui talle võimalus antaks, oleks ta ilmselt selle summa vääriline.

Liverpooli ta tõenäoliselt ei siirdu, sest Ragnar Klavani leivaisa hingekirjas on juba mitu võrdlemisi sarnase mängustiiliga pallurit. Lisaks on Liverpooli selle suve suurim soov hankida endale RB Leipzigi Naby Keita.

Rodrigueze üleminek Unitedisse ja Chelseasse kõlab juba hoopis loogilisemalt, kuid kõige huvitavam kosilane tundub just PSG. Siiski on võimatu ennustada, kuhu Rodriguez siirdub.

3. AC Milan teeb Bundesliga parima väravaküti eest rahaka pakkumise. Nimelt on uute omanike toel kõvasti rahakotiraudu tuulutav Milan nõus Dortmundi Borussia Pierre-Emerick Aubameyangi eest maksma 80 miljonit eurot.

Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: Michael Dalder

28aastane Prantsusmaal sündinud, kuid rahvusvahelisel areenil Gaboni esindav ründetäkk lõi eelmisel hooajal Saksamaa kõrgliigas 31 väravat. Müncheni Bayerni Robert Lewandowski sai kirja vaid ühe tabamuse vähem.

Õhtulehe hinnang: Aubameyang ei lähe Milani. Miks? Sest tal pole ühtegi põhjust Itaaliasse siirduda. Jutt oleks teine, kui Milan oleks Euroopa klubivuti tipus, kuid kahjuks või õnneks on nad sealt pudenenud. Mõistagi ei tähenda see, et nad sinna tagasi ei võiks tõusta.

Lisaks näib, et elu Saksamaal on Aubameyangile mokkamööda. Ilmselt kaaluks ta vaid tõeliste praeguste tippklubide pakkumisi, näiteks Madridi Reali oma.