Virgil van Dijk.Foto: John Sibley
Jalgpall
12. juuli 2017, 09:57

KUULUJUTUVESKI | Barcelona šoppab Hiinas, Liverpool maksab keskkaitsja eest hingehinda

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni alates tänasest kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Barcelona otsib täiendust Hiinast. Et Barcelona keskväli vajab hädasti uut verd ning Pariisi Saint-Germainist Marco Verrattit ilmselt kätte ei saada, on Kataloonia gigandi jahitavaks Paulinho. Oodake nüüd. Kes?

Paulinho on 28aastane poolkaitsja, kes teenib leiba Hiina kõrgliigas Guangzhou Evergrande eest. 2013-15 kuulus ta aga Tottenham Hotspuri ridadesse, kuid Inglismaal ei suutnud ta läbilööki teha.

Paulinho. Foto: ANDRES STAPFF

Hiinas on Paulinho näidanud sedavõrd head vormi, et on tõusnud Brasiilia koondise põhimeheks.

Õhtulehe hinnang: Suurepärase vastupidavusega Paulinho oleks Barcelonale polariseeriv täiendus. Ühelt poolt ostetakse mängija nõrga tasemega Hiina liigast, teisalt on poolkaitsja näidanud väga häid esitusi ka rahvusvahelisel tasemel.

See on küll kohvipaksu pealt ennustamine, kuid koondisemängude põhjal otsustades on Paulinho platsil teravam pliiats kui mullu Barcelonaga liitunud Euroopa meister Andre Gomes. 

Peaks PSG Verratti endale jätma, soetab Kataloonia gigant Paulinho. Mängija ise on võimaliku ülemineku peale mõistagi üliõnnelik. Tema üleminekut ei peata ka tõik, et Evergrande ei soovi Paulinhot hooaja keskel minema lasta.

2. Manchester City tahab Tottenham Hotspuri paremkaitsjat. Nimelt on Inglismaa koondislast Kyle Walkerit väga-väga kaua paari pandud Pep Guardiola juhendatava Cityga.

Manchesteri sinise poole klubil on tasemel paremkaitsjat hädasti vaja, sest eelmise hooaja lõpus lasti klubist lahkuda Pablo Zabaletal ja Bacary Sagnal. Praeguses City koosseisus on vaid üks tõupuhas paremkaitsja: 19aastane hispaanlane Pablo Maffeo, ent on ülimalt vähetõenäoline, et Guardiola kaasmaalase põhiparemkaitsjaks ennistaks.

Kyle Walker. Foto: LEE SMITH

Õhtulehe hinnang: Walker on tänapäeva vuti üks paremaid äärekaitsjaid, sest ta suudab teha vaat et kõike: panustada oluliselt ründemängu, olla hea kaitsja, lisaks on tema füüsiline vorm fantastiline.

Mõistagi ei soovi Spurs oma põhimehest loobuda. Lõpetas ju Londoni klubi eelmise liigahooaja teisel kohal ning kahtlemata soovitakse tuleval hooajal hõbemedalid kuldade vastu vahetada. Walkeriga on seda lihtsam saavutada kui Walkerita.

Ent raha paneb ikka rattad käima ning kindlasti on City nõus inglasele piltlikult öeldes tühja tšeki andma, kuhu Walker oma soovitud palganumbri kirjutama peab. Spursile on City nõus palluri eest tasuma 56 miljonit eurot.

Kuna Tottenham pikendas hiljuti lepingut senise varuparemkaitsja Kieran Trippieriga, võib arvata, et Spurs valmistub Walkeri lahkumiseks. Ilmselt lähebki ta Citysse.

3. Pühak püüab tippklubide pilke. Southamptoni, keda kutsutakse Pühakuteks, keskkaitsja Virgil van Dijki vastu tunnevad huvi kolm Inglismaa suurt: Manchester City, Londoni Arsenal ja Liverpool.

26aastane füüsiliselt väga võimas hollandlane oli Albionimaa meedia teatel suve alguses juba sama hästi kui Liverpooli oma, ent 7. juunil teatas klubi, et ei tunne van Dijki vastu enam huvi. Noh, arvatavasti pole seda siiski juhtunud...

Virgil van Dijk. Foto: John Sibley

Õhtulehe hinnang: Southampton teab, et van Dijk on ülimalt väärtuslik mängija ning küsib keskkaitsja eest hingehinda. Erinevate allikate väitel nõuab klubi hollandlase eest 80 miljonit eurot.

Ehkki van Dijkist on huvitatud teisedki, siirdub ta Liverpooli. Väidetavalt on pallur ise kinnitanud, et soovib siirduda vaid Biitlite sünnilinna. Ja nagu ütles Ragnar Klavan eelmisel kuul, siis Liverpoolil on veel ühte keskkaitsjat vaja.