Ross Barkley.Foto: Carl Recine
Jalgpall
13. juuli 2017, 05:09

KUULUJUTUVESKI | Vutikomeet jätab Reali ja Arsenali pika ninaga, Barcelona jahib püüdmatut sihtmärki

Juulikuu esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult suvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni alates tänasest kuni akna sulgumiseni kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Mis saab Kylian Mbappest? AS Monaco 18aastast vutikomeeti on käimasoleval suvel peamiselt paari pandud Madridi Reali ja Londoni Arsenaliga. Väidetavalt tuleb Mbappe eest kukrut kergendada umbes 125 miljoni euro võrra.

Prantslasest ründaja tõusis ereda komeedina vutisõprade teadvusesse just eelmise hooajaga, kui ta oli nii Prantsusmaa kõrgliiga kui ka Meistrite liiga üks säravamaid mängijaid.

Õhtulehe hinnang: Mbappe ei lähe sel suvel kuhugi, sest teab, et tuleval hooajal saab ta Monacos taas kanda põhirolli, mis tagab arenemiseks nii-nii vajalikud mänguminutid. Realis või Arsenalis ei pruugi ta sedavõrd kindlalt platsile saada.

Kylian Mbappe. Foto: VALERY HACHE

Viimaste väidete kohaselt on Mbappe ja Monaco uue lepingu osas läbirääkimisi pidamas. Nii noormees kui ka tema isa on avaldanud, et neil poleks Monacosse jäämise vastu midagi, tuues põhjenduseks just tõiga, et Prantsusmaa sats on arenemiseks suurepärane koht.

2. Londoni tipud on huvitatud Evertoni kasvandikust. Arsenal ja Tottenham Hotspur hoiavad silma peal 23aastasel poolkaitsjal Ross Barkleyl, kellele ennustati mõned aastad tagasi hiilgavat tulevikku.

Liverpoolis sündinud ja terve karjääri Evertonis mänginud inglase mängijaõigused on olnud pakul viimased kaks kuud, kui mais kinnitas klubi peatreener Ronald Koeman, et kui Barkley uut lepingut ei sõlmi, müüakse ta käesoleval suvel maha.

Et Inglismaa koondist 22 korral esindanud ja rahvusesinduse eest kaks väravat löönud keskväljamees pole uuele kontrahtile oma allkirja andnud, pole ime, et kuulujutuveskid erinevaid sahinaid jahvatavad.

Õhtulehe hinnang: Barkley jäämine Evertoni paistab seda ebatõenäolisem, et klubi ei võtnud teda kaasa Tansaanias peetavale hooajaeelsele turniirile. Ametlikuks põhjenduseks toodi, et Barkley on vigastatud, aga see võib olla vaid suitsukate.

Mullu ebastabiilselt mänginud Barkleyle valmistab kindlasti tuska ka tõik, et Everton soovib Swansea Cityst soetada Gylfi Sigurdssoni, kelle tulek naelutaks Barkley kindlalt pingile. Lisaks on Everton juba soetanud poolkaitsja Davy Klaasseni, kelle meelispositsioon ühtib inglase omaga.

Ross Barkley. Foto: Carl Recine

Ehkki Barkley teekond Evertonis näib lõppenud olevat, pole ükski klubi käesoleval suvel tema eest pakkumist teinud. Küll usume, et üleminekuakna lõppedes on ta maandunud Tottenhami, sest Barkley sobib Spursi nooruslikku ja vihasesse meeskonda päris hästi. Lisaks pole saladus, et Tottenhami peatreener Mauricio Pochettino oskab enamikest noortest palluritest maksimumi välja võluda.

Barkley võimalikul siirdumisel Spursi mängib usutavasti rolli ka tõik, kas Tottenham suudab maha müüa klubi rekordostu Moussa Sissoko. Mullu satsiga liitunud poolkaitsja valmistas Pochettinole tohutu pettumuse ning kuulujutud viivad prantslast kodumaale Marseille Olympique'i.

3. Barcelona on sihikule võtnud Inglismaa tšempioni. Euroopa vutimeedia andmetel tahab Kataloonia gigant täiendada ridu Londoni Chelsea kaitsja Cesar Azpilicuetaga.

Hispaania väljaannete väitel tähendab Antonio Rüdigeri siirdumine AS Romast Inglismaa valitsevasse meistrisse, et Azpilicueta jaoks on avanenud võimalus siirduda Barcelonasse.

Õhtulehe hinnang: Pärast Dani Alvesi lahkumist on Barcelonal olnud probleeme klubi ootustele väärilise paremkaitsja leidmisele ning 27aastane Azpilicueta võiks seda tühimikku täita.

Cesar Azpilicueta. Foto: John Sibley

Hispaanlane on väga mitmekülgne kaitsja, kes suudab mängida nii mõlemal äärel kui ka keskkaitses. Tema kvaliteeti tunnistab fantastiliselt fakt, et eelmisel hooajal sai ta 90 minutit kirja igas Chelsea liigakohtumises.

Seega usume, et Azpilicueta ei pühi Inglismaa tolmu enda jalge alt. Ta on Chelsea jaoks liiga väärtuslik ning Rüdigeri tulek hispaanlase kohta ei ohusta. Azpilicueta on lihtsalt sedavõrd hea, samuti saab ta tuleval hooajal Londoni satsiga pallida taas Meistrite liigas.