PEA VASTU: sajad Ajaxi fännid avaldavad toetust raskesti vigastatud mängumehele ja tema perekonnale.Foto: AFP / Scanpix
Jalgpall
15. juuli 2017, 20:17

Väga halb uudis: Hollandi vutilootus Abdelhak Nouri ei mängi enam kunagi (2)

Sajad Amsterdami Ajaxi fännid kogunesid vutiplatsil kokku varisenud ja parandamatu ajutrauma saanud 20aastase mängumehe Abdelhak Nouri maja juurde, et avaldada noorele mängumehele austust ja toetada tema perekonda.

Suur rahvahulk kogunes Amsterdami Geuzenveldi linnaossa Nouri vanematekodu ette, inimesed skandeerisid tema mängijanime „Appie, Appie!“, plaksutasid ja süütasid tõrvikud, vahendab BBC.

PEA VASTU: sajad Ajaxi fännid avaldavad toetust raskesti vigastatud mängumehele ja tema perekonnale. Foto: AFP / Scanpix

Klubi teatas, et eelmisel nädalal keset mängu kokku kukkunud noore mängumehe aju on raskelt ja pöördumatult kahjustatud. Raske vigastuse põhjustas südame arütmia, mis põhjustas füüsilise pingutuse ajel südame seiskumise. Hapnikupuuduses olnud aju sai kahjustada ning klubi teatel ei kosu noor mängumees traumast enam mitte kunagi.

9. juulil Austrias peetud Ajaxi ja Saksamaa klubi Bremeni Werderi hooajaeelse sõprusmängu ajal vajus Nouri kokku. Talle anti esmaabi staadionil ning toimetati kopteriga Innsbrucki haiglasse, kus ta viidi kunstlikku koomasse. Praegu on Nouri ravil Amsterdamis, kuid arstide sõnul on paranemisvõimalused olematud.

TÄIES VORMIS: Abdelhak Nouri jõudis Ajaxit esindada liiga vähe. Foto: AFP / Scanpix

20aastast vutimängijat peeti Holladi suureks tulevikulootuseks. Ajaxi eest jooksis ta esimest korda väljakule mullu septembris, ta esindas Ajaxit 15 korral ja lõi ühe värava.