James Harden.Foto: RONALD MARTINEZ
Korvpall
17. juuli 2017, 22:52

Pallivõlurite James Hardeni ja Chris Pauli koduklubi pandi ootamatult müüki

Korvpalliliiga NBA klubi Houston Rocketsi tegevjuht Tad Brown teatas tänasel pressikonverentsil, et meeskond pannakse müüki. Teade tuli kõigile NBA vaatlejatele ja isegi klubi siseringi jaoks täiesti ootamatult, sest NBA klubide väärtused on viimastel aastatel hüppeliselt kasvanud ja trend peaks eelduste kohaselt jätkuma.

Rocketsi omanik on alates 1993. aastast olnud USA ärimees Leslie Alexander. "Leslie Alexander leiab, et Rocketsi omanikuks olemine on talle toonud palju rõõmu. Kuulsuste Halli kuuluvate mängijatega ning kogu NBA kogukonnaga suhtlemine on olnud uskumatu kogemus. Leslie otsus pole seotud tervisega, aga elus on ka teisi rõõme peale korvpalli," ütles Brown.

Alexander ostis Texase suurlinna meeskonna omal ajal 85 miljoni dollariga, praegu hindab Forbes Rocketsi väärtust 1,65 miljardile. Ilmselt kujuneb ostusumma veelgi suuremaks. Seni on mõne NBA klubi eest kõige enam maksnud Microsofti tegevjuht Steve Ballmer, kes käis 2014. aastal Los Angeles Clippersi eest välja kaks miljardit dollarit.

Rockets jõudis 2015. aastal NBA läänekonverentsi finaali, lõppenud hooajal võideti põhihooajal 56 kohtumist 82st ja play-off'is langeti välja läänekonverentsi poolfinaalis, kus tunnistati San Antonio Spursi paremust.

Juunis kaubeldi Clippersist endale mängujuht Chris Paul, kes moodustab teise tagaliiniässa James Hardeniga tõelise superduo. Harden sõlmis hiljuti Rocketsiga hiiglasliku lepingupikenduse. Praeguste arvestuste järgi teenib ta järgmise kuue hooajaga 228 miljonit dollarit.

Viimastel nädalatel on rohkelt spekuleeritud ka Carmelo Anthony hankimise üle. Eile teatas aga 2011. aastast ääremängija koduks olnud New York Knicks, et läbirääkimised Rocketsi ja teiste klubidega pannakse mõneks ajaks seisma.

Chris Paul Los Angeles Clippersi särgis. Foto: Gene Sweeney Jr.