Treener Matti Killing.Foto: Viljar Voog
Sõudmine
18. juuli 2017, 17:03

Sõudjad katsetavad veel üht nelikut enne, kui langetavad MMi suhtes otsuse

Eesti sõudeparemik arutles ja analüüsis koos treener Matti Killinguga täna Pärnus nii hiljutist Luzerni MK-d (10. koht) kui ka seda, kuidas edasi. Hooaja haripunkti ehk MMini on tänase seisuga kümme nädalat, kuid eestlased otsivad endiselt kõige kõvemat neljapaati.  

Kui mõni spordihuviline mõtleb, et mis Rio de Janeiro olümpiamängude pronksinelikul viga oli, siis olgu meelde tuletatud, et Andrei Jämsä peab seljavigastuse tõttu hooaja vahele jätma. Sellest ongi kogu hooaja väldanud otsingud tõukunud.

Killing teatas Õhtulehele, et ega tänagi MMi nelikut ära otsustatud. Suure tõenäosusega see enne augustikuud, mil toimuvad Eesti meistrivõistlused, ei selgugi. 

Esimese hooga proovitakse seni veel katsemata nelikut Allar Raja, Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson ja Kaur Kuslap. Esmalt timmitakse Pärnu jõel koostööd, seejärel Viljandis seisval järveveel kiirust.

"Sel hooajal on väga heal tasemel sõudnud ikkagi variant, kus on Kuslap, Raja, [Sten-Erik] Anderson ja Taimsoo (EMil - M.T)," kordas Killing juba varem avaldatud arvamust. "Teised variandid ei ole nii säravalt sõitnud. Ja kui ka järgmine variant teoreetiliselt ei peaks [töötama]... Tahame kõige paremini töötavat nelikut, millega MMile vastu minna."

Sel nädalal on sarnaselt eelmisele veel rõhk individuaalsel tööl. Nii veel kui maal. Põhjuseks testide abil hangitud terviseandmed, mis näitasid, et mehed peavad veel natuke taastuma.