Sebastien Ogier.Foto: REUTERS
WRC
21. juuli 2017, 08:40

Avarii teinud Ogier on valmis M-Spordist lahkuma (1)

Neljal aastal järjest autoralli MM-sarja võitnud Sebastien Ogier ütles, et on valmis hooaja lõpus M-Spordi meeskonnast lahkuma. Kui viimastel aastatel suutis Volkswagen talle kindlustada sarja kiireima auto, siis viimastel etappidel on Saksa gigandi WRCst loobumise tõttu M-Spordi Ford Fiestasse kolinud Ogier konkurentidele tempos alla jäänud.

„Jah, mul on teisi võimalusi ja see on loomulik, et kaalun neid. Tahan saada parimaid tööriistu, et võita ja on oluline, et ma järgmise hooaja huvides teistega kontakti hoiaksin,“ rääkis prantslane Soome telekanalile MTV3.

33aastane Ogier on 160 punktiga küll MM-sarja liider, aga Hyundaiga sõitev Thierry Neuville on jõudsalt vahet vähendanud ning belglane jääb kauaaegsest valitsejast maha vaid 11 silmaga. Teiste konkurentidega on vahe suurem, sest soomlasel Jari-Matti Latvalal (Toyota) on koos 112 ja Ogier' tiimikaaslasel Ott Tänakul 108 punkti. Koos järgmise nädalavahetuse Soome etapiga jääb hooaja lõpuni vaid viis osavõistlust.

„Mu ootused on alati kõrged, sest armastan võitude eest võidelda. Aga on tõsi, et viimastel rallidel oleme kiirusega pisut hädas olnud. Oleme pidanud kavalust üles näitama, kuidas raskete tingimustega toime tulla. Poola mudas oli väga raske, aga oleme MM-tiitli heitluses endiselt heal positsioonil,“ lisas prantslane.

Tänak on võrreldes Ogier'ga näidanud hoopis kiiremat minekut ja Sardiinias tõi see eestlasele karjääri esimese MM-sarja etapivõidu. Poolas heitles Tänak kuni viimase päevani samuti hullumeelset tempot näidanud Neuville'iga, aga tegi avarii ja katkestas.

Etelä-Suomen Sanomatile lisas Ogier, et Soomes on tal sihikul vaid üks mees - loomulikult Neuville.

„Loomulikult proovin võita, aga eelkõige on tähtis Thierry'st rohkem punkte koguda. Keskendugi talle. Otil ja Jari-Mattil on samuti matemaatiline võimalus maailmameistriks tulla, aga neil saab juba väga raske olema. Sellel aastal on konkurents olnud viimaste aastate tihedaim, aga naudin seda. Parim tunne on alati pärast seda, kui võit tuleb pärast rasket heitlust.“

Soome ralli testisõit lõppes Ogier' jaoks aga kurvalt, sest neljakordne maailmameister sõitis vastu puud. Soome ralli peetakse 27.-30. juulini.