Liigume
21. juuli 2017, 12:44

Eesti koondis võistleb Maailmamängudel orienteerumises, snuukeris ja võistlustantsus

Eile avati Poolas Wroclavis mitteolümpiaalade suurimad ülemaailmsed võistlused 10. Maailmamängud (World Games 2017), kus kolmel spordialal – orienteerumises, snuukeris ja võistlustantsus – asub võistlustulle seitsmeliikmeline Eesti koondis.

Eesti koondisesse 10. Maailmamängudel kuuluvad:

  • Orienteerujad Evely Kaasiku, Annika Rihma, Kenny Kivikas ja Kristo Heinmann sprindis, lühirajal ja sprindi teatevõistluses segavõistkondadele (võistluspäevad 25.-27. juuli).
  • Snuukerimängija Andres Petrov (võistluspäevad 26.-30. juuli).
  • Võistlustantsupaar Ergo LükkBaile Orb standardtantsudes (võistluspäevad 28.-29. juuli).

Maailmamängudele kvalifitseerus ka allveeujuja Ksenia Belomestnova, kes osalemisest siiski loobus.

Wroclavisse sõidab kokku 10-liikmeline Eesti delegatsioon – lisaks sportlastele võistlustantsutreener Ivo Kappet, orienteerumistreener Elo Saue ja orienteerujate tiimi esindaja Paul Poopuu.

10. Maailmamängudest võtab osa üle 3000 sportlase 111 riigist, võisteldakse 31 spordialal. Maailmamängud toimuvad Rahvusvahelise Olümpiakomitee egiidi all ning sarnaselt olümpiamängudele iga nelja aasta tagant. Maailmamängud avab ROK-i president Thomas Bach.

ROK jälgib ka Maailmamängude programmis olevaid alasid. „Püüame eelseisvate olümpiamängude programmides paindlikud olla ning otsime uusi spordialasid, mis looksid olümpiaprogrammile lisaväärtust. Maailmamängud on üks võistlustest, kus jälgime selle eesmärgiga erinevaid alasid, parimaid sportlasi ja tipptasemel sooritusi,“ ütles ROK-i spordidirektor Kit McConnell. Nii pääses varasemalt Maailmamängudel kavas olnud ragbi Rio 2016 olümpiamängude programmi, karate, sportronimine, surf ja pesapall/pehmepall nimetati Tokyo 2020 olümpiamängude kavasse. Veelgi varem, 2000. aastast said olümpiaaladeks senini Maailmamängude kavas olnud sulgpall, triatlon ja taekwondo ning 1996. aastast rannavõrkpall. Tantsusport, karate ja sportronimine valiti ka 2018. aastal toimuvate Noorte Olümpiamängude programmi.

Maailmamängudest teevad otseülekanded Olympic Channel www.olympicchannel.com ja Maailmamängude kanal www.theworldgames.org/channel. Võistluste otseülekanded algavad 21. juulil kell 8.00 (Eesti ajas) ja kestavad kuni 30. juuli keskööni. Ülekandeid, kordusi ja päeva kokkuvõtteid saab vaadata ka läbi Olympic Channeli mobiiliäpi.

Eesti Olümpiakomitee töötab spordi katusorganisatsioonina tippspordi arendamise, noortespordi kandepinna laiendamise ja liikumisharrastuse edendamise nimel, järgides olümpiaväärtusi ja ausa mängu reegleid. EOK tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted. EOK sponsorid on PAF, Coop, ERGO, JCDecaux, Monton, Nike, Olympic Casino, Toyota Baltic ja USS Security.

Maailmamängude ametlik koduleht ja tulemused https://www.theworldgames.org/editions/Wroclaw-POL-2017-4.