Ilie Nastase.Foto: INQUAM PHOTOS
Tennis
21. juuli 2017, 17:28

Vastaseid s*******s l*******s sõimanud tenniselegend sai karistada

Rumeenia tennisenaiskonna kapten ja endine maailma esinumber Ilie Nastase põhjustas aprillis skandaali Fed Cupi matšil Rumeenia ja Suurbritannia vahel. Täna määrati mehele karistus.

Brittide esinumber Johanna Konta mängis parajasti Sorana Cirsteaga, kui Konta ja Suurbritannia kapten Anne Keothavong kaebasid kohtunikule rahva seast tulevate häälte üle. Nastase ründas verbaalselt nii õigusemõistjat kui ka britte. 

Kohtunik palus endisel meeste maailma esinumbril lahkuda ning kui alguses istus ta tribüünile, saadeti ta hiljem riietusruumi. Siis läks aga Nastase tiraad eriti hulluks, sõimates britte s*******s l******s  ning saatis kohtunikku kohta, kuhu päike ei paista. 

Konta suutis ühe geimi ära mängida, kuni hakkas platsil nutma. Kohtunik peatas matši. Pärast 25 minutilist seisakut jätkus kohtumine ning britt suutis võita viis geimi järjest ning kogu kohtumise 6:2, 6:3. 

Lisaks brittide sõimamisele tegi Nastase enne Fed Cupi loosi rassistlikke märkuseid maailma endise esireketi Serena Williamsi sündimata lapse suunas, kui mõtiskles avalikult, kas lapse nahavärv võiks olla šokolaadipiima karva.

Täna määrati 71aastasele rumeenlasele karmi suuvärgi tõttu karistus. Nimelt ei tohi ta mitte üheski rollis osaleda Rahvusvahelise Tenniseföderatsiooni ehk ITFi poolt korraldatud võistlustel kuni 2020. aasta 31. detsembrini. Samuti sai ta 10 000 USA dollarit trahvi. Nastasel ja Rumeenia Tenniseliidul on kolm nädalat aega otsus vaidlustada.