Nõmme Kalju peatreener Sergei Frantsev (vasakul) ja tema abiline Sergei Terehhov.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
21. juuli 2017, 18:30

Pavel Londakule löödi põlvega kõrri, mees ei saa siiani korralikult rääkida.

Sergei Terehhov eurohooaja kokkuvõtteks: miinimumeesmärk sai täidetud

Eesti jalgpalliklubide eurohooaeg sai ametliku lõpu eile hilisõhtul Ungaris, kus Nõmme Kalju tegi tubli 1:1 viigi Szekesfehervari Videotoniga, ent koondskooriga 4:1 pääses Euroopa liiga 3. eelringi madjarite mullune hõbe.

„Miinimumeesmärk on täidetud, esimesest ringist saime edasi,“ lausus Kalju abitreener Sergei Terehhov euromängude kokkuvõtteks. „Selge see, et parem meeskond pääses edasi, aga arvan, et suutnuksime enamat, kui kodus polnuks tulemus nii kurb. Mängupildi poolest ei olnudki nii hull. Lihtsalt 3:0 on natuke suur edu, mida pisut tugevamale vastasele anda.“

Eilsele korduskohtumisele läks Kalju kindla plaaniga saavutada positiivne resultaat. „Läksime julgelt mängima, kaotada polnud midagi,“ ütles Terehhov tagantjärele. „Ma ei räägi edasipääsust, aga tahtsime mängu võita. Mis tulemusega, see sõltus mängu kulust. Viik oli miinimumeesmärk.“

Negatiivse aspektina saab eilsest mängust välja tuua väravavaht Pavel Londaku trauma, mistõttu ta teiseks poolajaks Vitali Telešiga asendati. „Ta läks palli püüdma, oli 50-50 olukord ning talle sõideti põlvega kõrri. Siiamaani on hääl ära ega saa korralikult rääkida,“ selgitas Terehhov puurivahi vahetust.

Samas tasub märkida, et neljast euromängust saavutas Kalju kaks võitu (Fääri saarte klubi B36 Torshavni vastu), viigi ja kaotuse, millega teeniti Eestile kuulsas UEFA rahvusliigade edetabelis väärtuslikud 2,5 punkti. Paraku ei tulnud teistelt klubidelt mingit toetust, mistap jäi Eesti selle hooaja koefitsiendiks 0,625 (nelja klubi teenitud punktide summa jagatud osalenud klubide arvuga).

See on madalam kui eelmisel neljal hooajal, kuid kõrgem kui 2012. aasta suvel saavutatu (0.375). Kuivõrd tänavune näitaja tõukab 2012. oma välja, tõusis kokkuvõttes Eesti koefitsient 5,25 pealt 5,5le. Tänase seisuga paikneb Eesti 55 riigi seas endiselt 42. kohal.

Kui reisimine välja arvata, on Kalju meestel täna puhkepäev. Homme on kerge mängueelne trenn ning pühapäeval koduliiga lahing Viljandi Tulevikuga. „Esimene mäng pärast eurosarja on kõige ohtlikum, emotsioonid valati Euroopas välja,“ osutas Terehhov Eesti klubide suvisele valukohale.