Bonnie Tyler
Inimesed
24. juuli 2017, 13:32

Titaanide duell: Tina Turneri "Simply the Best" oli algselt kirjutatud hoopis Bonnie Tylerile (3)

Kas teadsid, et tänapäeva muusika üks menukamaid hitte "Simply the Best" oli esialgu kirjutatud hoopis Bonnie Tylerile, mitte laulu kuulsaks teinud Tina Turnerile? 28. juulil Rock in Haapsalul esinev Tyler esitab siiski oma unikaalse kähiseva häälega ka seda lugu.

Loo "The Best" kirjutasid Bonnie Tylerile Mick Chapman ja Holly Knight ning see ilmus staari 1988. aasta albumil "Hide Your Heart". Toona viibis Bonnie Tyler vaieldamatult pop-roki muusika tippude hulgas ja artisti mänedžerid ei viitsinud lugu promoda.

Tina Turner

Veidi kohendatud produktsioonis krapsas loo ära Tina Turneri management, kes haistis hitti. Nime all "Simply the Best" avaldatuna sai 1989. aastal ilmunud Turneri versioon aga laulja kuulsuse tugisambaks. Ülimalt eduka plaadiga "Foreign Affair", millel lugu ilmus, kindlustas Tina Turner laulule surematu kuulsuse.

Vaatamata sellele pole Bonnie Tyleril oma "The Besti" laulule midagi ette heita ning nii mõnedki melomaanid peavad Tyleri suitsuse häälega lauldud versiooni Turneri omast paremaks.

Rock in Haapsalul esinevad Bonnie Tyler, Suzi Quatro ja Lea Dali Lion, Procol Harumi asutaja Gary Brooker, Tõnis Mägi, Paul Young ja Ivo Linna. Esinejaid saadavad sümfooniaorkester, kammerkoor ning Eesti profimuusikutest koosnev bänd Raul Vaigla ja Antti Kammiste juhatusel

Tina Turner – Simply the Best from Romeo Effs on Vimeo.