Benjamin Mendy.Foto: VALERY HACHE
Jalgpall
24. juuli 2017, 15:41

Manchester City päästis jälle rahakotirauad valla

Manchester City tegi oma suvise üleminekuhooaja kuuenda ostu, kui tõi 52 miljoni naela eest meeskonda prantslasest äärekaitsja Benjamin Mendy. 

23aastane prantslane sõlmib Manchesteri sinise klubiga viie aastase lepingu ja jookseb tulevasel hooajal väljakule numbri all 22. 

Citys hakkab Mendy automaatselt põhikoormat kandma, sest meeskond on sel suvel loobunud juba neljast äärekaitsjast - Gael Clichyst, Aleksandar Kolarovist, Pablo Zabaletast ja Bacary Sagnast. 

Neljal korral ka Prantsusmaa koondist esindanud Mendy käis möödunud hooajal AS Monaco eest väljakul 39 korda, jagades selle ajaga 11 resultatiivset söötu. 

"Olen ülemineku üle väga õnnelik," sõnas mees klubi kodulehel. "Tegemist on Euroopa tippklubiga ja Pep Guardiola käe all mängivad nad väga ründavat jalgpalli." 

Klubi spordidirektor Txiki Begiristaini sõnul on Mendy kvaliteetne äärekaitsja, keda meeskond on kaua jälginud. "Benjamin vastab kõikidele meie esitatud kriteeriumitele. Lisaks on tal vaatamata oma noorele eale väga suur kogemustepagas," sõnas mees. "Mendy on kahtlemata üks maailma parimaid äärekaitsjaid ja oli meie esimene valik sellele positsioonile."